Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije Ivica Erlić izvijestio je javnost o velikom požaru.

- Zbog požara u prostorijama Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije u Ninu koji se dogodio u nedjelju oko 14.30 sati, a u kojem je ispostava potpuno izgorjela te nije upotrebljiva, T2 tim iz Nina će sljedećih 20-ak dana biti premješten u Ispostavu Zadar odakle će se pokrivati teren Ispostave Nin. Teren će pokrivati T1 timovi iz Zadra te T2 tim koji je premješten iz Nina. Zbog navedene izvanredne situacije najracionalnije je rad ispostave Nin privremeno organizirati na ovakav način. Ovom privremenom organizacijom dostupnost hitne medicinske skrbi ostaje približno ista, a razina kvalitete se podiže jer će na intervencije na područje Nina po procjeni MPDJ po potrebi izlaziti odmah T1 timovi, priopćio je Erlić.

Kako doznajemo u PU zadarskoj, uzrok požara je kvar na električnim instalacijama. Potvrdio nam je to i voditelj medicinske službe Antun Čačić koji nam je otkrio više detalja događaja.

- Po povratku s intervencije tim je uočio vatru. Pokušali su je ugasiti sami do dolaska vatrogasaca. Šteta je dosta velika jer je tu u skučenom prostoru bilo sve u jednom, ambulanta, ljekarna... Izgorjela je oprema, među kojima i novija računala, zaliha lijekova... Instalacije su nedavno pregledane, uredno je provedena zaštita, sve smo učinili kako zakon nalaže. Bio je to nesretni slučaj koji nitko nije mogao predvidjeti. Bitno da nitko nije stradao. Ovo će se sanirati, a ispostava preseliti, rekao nam je Čačić koji nam je objasnio i kako je riječ o starim prostorijama na Putu Grgura Ninskog koje su Zavodu dane na korištenje. U novu zgradu ionako su se planirali preseliti početkom nove godine.