NOVO Policija je tijekom dana na ispitivanje u postaju privela petoricu muškaraca koji se povezuju s noćnom paljevinom na Bilom brigu.

Kao uzrok požara službeno se vodi "djelovanje toplinske energije otvorenog plamena", a još se ne zna stoje li iza toga možda pirotehnička sredstva. U potpunosti su izgorjela tri kontejnera, dok je jedan djelomično oštećen, a tijekom dana utvrđena je šteta na ukupno četiri vozila. Najgore je prošao Seat u vlasništvu 65-godišnjaka, dok su na Peugeotu 34-godišnjaka, Suzukiju 34-godišnjakinje i Renaultu 42-godišnjaka od djelovanja toplinske energije nastala oštećenja na bočnim stranama. Pitanje je tko će im nadoknaditi tu štetu, koja je zasad utvrđena u ukupnom iznosu od preko 40 tisuća kuna.

- Policija intenzivno provodi kriminalističko istraživanje u cilju otkrivanja svih činjenica i okolnosti povodom kaznenog djela dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom, ističe glasnogovornica PU zadarske Ivana Grbin.

RANIJE U PU zadarskoj doznajemo više informacija o okolnostima noćne paljevine u Šibenskoj ulici.

Dojava je stigla u 3:10 sati u noći, a požar je ugašen nakon 17 minuta. Prema prvim informacijama koje smo mogli dobiti od glasnogovornice PU zadarske Ivane Grbin, buktinja je krenula od 4 kontejnera, pa potom zahvatila tri parkirana vozila, od čega je jedno izgorjelo.

U tijeku je očevid nakon kojeg će biti poznato više informacija o novoj paljevini kontejnera na Bilom brigu koja je ovaj put ostavila veće posljedice. Nasreću, nitko nije stradao, ali je vlasnicima automobila pričinjena značajna materijalna šteta.

Podsjetimo, za vikend su u obližnjim ulicama također gorjeli spremnici Čistoće.

RANIJE Policija je zbog očevida jutros zatvorila Šibensku ulicu na Bilom brigu.

Tamo je oko 3 sata u noći izbio požar na kontejneru i automobilu.

Donosimo fotografije s mjesta događaja!

- više informacija uskoro -