Pobjednik 16. izdanja natječaja za najuspješnije ribolovce Zadarske županije, što ga tradicionalno provodi prilog Plodovi zemlje i mora Zadarskog lista, je Nino Jukić. Nagradu najulov i Grand prix osvojio je s ulovom tabinje teške impresivnih 4,3 kilograma i vrijedne 2388 bodova.

Stručni žiri i ove je godine birao pobjednike Najulova, dobitnike prestižnih titula Grand prix i Najpothvat, najuspješnije ribolovce za ulov najvećih riba: zubaca, podlanice, brancina, lice i najtraženijeg glavonošca - lignje, te dobitnika trofeja Ribarsko srce.

Ove su se godine natječaju odazvala 42 natjecatelja. Ukupno je ostvareno 51 ulova ukupne težine 379,075 kilograma od čega je 362,9 kilograma bila riba, a 16,175 kilograma su bili glavonošci.

Najzubaca teškog 11,68 kg kojeg je ocjenjivački sud bodovao sa 1983 boda, ulovio je Dino Bajlo, brancina od 10,6 kilograma Ivica Smolić, licu od 27 kilograma Toni Kršulović te lignju od 2,08 kg Ivan Krpeta.

Ulov kojim je osvojena nagrada Ribarsko srce bila je riba teška 1,33 kilograma i duga jedan metar. I premda je imala sve što riba treba imati nije imala hrvatski naziv jer je u pitanju bila za naše more nova vrsta Tylosurus acus. Nagradu je osvojio ribolovac koji tek započinje svoju ribolovnu karijeru Ivan Pribilović.

Najpothvat je ulov grdobine teške 20 kilograma tehnikom inchiku, koju je nakon duge i neizvjesne borbe izvukao Ivo Moković.