Brojni su Zadrani u ekspresnom roku ponudili pomoć i smještaj obiteljima iz Petrinje koje su u strašnom potresu ostale bez krova nad glavom.

- Posjedujemo 10 apartmana u Zadru, obiteljima koje imaju malu djecu i ostali su bez doma u Petrinji, neka se jave za besplatni smještaj dok se ne riješi situacija. Ako ikako možete pomoći pomozite, ako ne možete proslijediti poruku dalje. Javiti se na broj 091 3333 501, napisao je Zadranin Alen Perić na Facebooku.

Status je u ovom trenutku podijeljen preko deset tisuća puta. 

- Imamo dvije kuće u Mandrama, na otoku Pagu. Obitelji koje su ostale bez doma u Petrinji, neka se jave za besplatan smještaj dok se stanje ne popravi. Svaka kuća je opremljena za četiri osobe, javila se nakon toga i Nina Paladina koju za pomoć možete nazvati na broj 091 299 6608. 

Polako, ali sigurno, organiziraju se pojedinačne akcije prikupljanja potrepština za one koji su sada u potrebi:

- Molimo sve koji su u mogućnosti da danas od 17 do 20 i sutra od 9 do 15 donesu deke, toplu odjeću, higijenske potrepštine i vodu u prostor sportskog plesnog kluba Bellus u City Galleriji (1. kat, stari dio kod Palačinke bar Tava), stoji u još jednom statusu. 

Zadrani su se brzo organizirali i preko Facebook stranice "Srce zadarsko". Vlasnik konobe Kamen Hrvoje Lerga najavio je polazak dva automobila za Petrinju te pozvao sve koji imaju viške odjevnih predmeta da ih dostave do 17 sati (kada je vrijeme polaska) u konobu Kamen.