Nacionalni mediji javljaju kako je policija indentificirala te uhitila mladića koji je dan nakon potresa u Glini delegaciji SDSS-a predvođenoj Miloradom Pupovcem vikao "Ubi Srbina!".

Mladić, inače 25-godišnjak, navodno pripadnik navijačke skupine iz Zadra, zatim se okomio na reportera jednog medija koji ga je snimio dok je uzvikivao prijeteće poruke.

- Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke su u suradnji s Policijskom upravom zagrebačkom i zadarskom, uhitili i dovršili kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjim muškarcem sa zadarskog područja, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Javno poticanje na nasilje i mržnju.

Naime, njega se sumnjiči da je u srijedu, 30. prosinca 2020. godine, oko 13 sati, u Ulici Stjepana i Antuna Radića u Glini, za vrijeme obilaska područja pogođenim potresom javno poticao na nasilje i mržnju prema predsjedniku parlamentarne stranke koja zastupa interese nacionalne manjine i drugim članovima delegacije.

Protiv osumnjičenog će nadležnom državnom odvjetništvu u Sisku biti podnijeta kaznena prijava zbog navedenog kaznenog djela, priopćila je policija.