U koprivničkoj bolnici nakon teške bolesti preminuo je zadarski mendžer, predsjednik Uprave Podravke i prvi čovjek Hrvatske uprave poslodavaca Marin Pucar.

Pucar je rođen 1971. godine u Zadru, uz braću Benita i Ivicu Pucara. Svoju profesionalnu karijeru započinje u prehrambenoj industriji Gavrilović d.o.o. iz koje 2001. prelazi u Danicu d.o.o. - mesnu industriju Podravke d.d. gdje 2002. postaje njezin direktor prodaje, marketinga i razvoja. Godine 2003. imenovan je izvršnim direktorom tržišta Hrvatske u Podravki d.d.. Ulogu člana Uprave Podravke d.d. obnaša od 2008. do 2012. nakon čega odlazi u Zvečevo d.d. na mjesto člana Uprave. Predsjednik Uprave Zvečeva d.d. je od 2014. do kolovoza 2016. godine.

U mladosti je igrao nogomet, bio je golman u NK Zadar, a potom su ga zvali na probu čak i u NK Dinamo iz Zagreba gdje je proveo jedno kraće vrijeme. Nogomet je ostavio zbog fakulteta.

Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te na istom fakultetu završio poslijediplomski znanstveni studij Teorija i politika marketinga. Završio je doktorski studij Management na temu "Strategija upravljanja širenjem marke u hrvatskoj prehrambenoj industriji". Marin se u bogatoj biografiji može pohvaliti i da je završio "Pomak", poznatiji kao Podravkina menadžerska akademija.

Od 2008. do 2012. član je Nadzornog odbora Danica d.o.o. te Belupo d.d. 

Godine 2012. postaje članom Upravnog odbora Hrvatske gospodarske komore, a zamjenikom predsjednika Upravnog odbora Hrvatske gospodarske komore 2016.. 2020. godine izabran je predsjednikom Hrvatske udruge poslodavaca.

S bivšom suprugom Tihanom ima dvije kćeri, a iza sebe je ostavio i svoju drugu suprugu Renatu.