Hoće li PR stručnjak Jerko Trogrlić savjetovati Gradonačelnika ili voditi kampanju za Gradonačelnika o trošku poreznih obveznika u 2021. godini?

Na to pitanje dobili smo odgovor kako je upravo iz tog razloga ugovor s tvrtkom Vajt d.o.o. za pružanje usluga savjetovanja u odnosima s javnošću, za razliku od prethodnih godina, potpisan na tri mjeseca i završava s ožujkom 2021.

Hoće li biti produljen i kada ovisi o odluci Gradonačelnika, no sigurno da sudjelovanje da se niti jedan od troškova kampanje neće financirati iz gradskog proračuna kao što nije ni do sada, izričiti su u odgovoru iz Ureda gradonačelnika Zadra.

Za razliku od lani kada je ugovor potpisan na iznos od 168 tisuća kuna, prema informaciji iz Ureda gradonačelnika nakon provedenog postupka javne nabave, sklopljen je ugovor s tvrtkom Vajt d.o.o. u ukupnom iznosu od 42 tisuća kuna bez PDV-a.

Jerko Trogrlić preklani tijekom svečane sjednice Gradskog vijeća Zadra

Splitski PR-ovac nagrađen je za vođenje političke kampanje kojom je za gradonačelnika Zadra u svibnju 2017. godine izabran Branko Dukić. On je odmah uzeo Jerka Trogrlića za svog savjetnika.

Nije on savjetnik kao što je to Tihomir Bakarić kojega je Dukić imenovao da ga savjetuje po pitanju branitelja (što uopće nije domena posla gradonačelnika, op.a). Trogrlićevu tvrtku Vajt angažirao je Grad Zadar putem javne nabave, ispravljaju nas PR-ovke iz gradske uprave i dodaju kako Gradonačelnik o tome ne odlučuje.

To naravno nije istina, jer Gradonačelnik o svemu odlučuje pa čak i o tome da se odobri produženo vrijeme rada pojedinih ugostitelja. Pa je tako među odlukama Gradonačelnika, koja nisu ažurirane od rujna prošle godine, prethodne tri godine bila i odluka o izboru Vajta za konzultantske usluge savjetovanja i edukacije iz područja odnosa s javnošću. Provedena je javna nabava jer bi inače Državna revizija imala pitanja.