Studentski zbor Sveučilišta u Zadru je, nakon apela da se odluke o održavanju nastave u semestru koji započinje 22. veljače, ne donose "u zadnji čas", objavio odgovor Ministarstva znanosti i obrazovanja koje je "odgovorilo bez odgovora" na pitanje kako će se ona izgledati.

Prenijeli su ga u cijelosti, a posljednji odlomak podužeg odgovora u kojem se nabrajaju samo dosad, vrlo dobro poznate činjenice, kaže:

- S obzirom na to da se radi o tekućoj pandemiji epidemiološka situacija je neizvjesna i teško je dugoročno predviđati razvoj iste. Slijedom navedenog, visoka učilišta trebaju slijediti upute stožera i primjenjivati epidemiološke mjere u uvjetima u kojima rade te u najvećoj mogućoj mjeri zadržati kvalitetu učenja i poučavanja, odnosno nastavnog procesa, a imajući u vidu lokalne specifičnosti te specifičnosti svakog pojedinog visokog učilišta i studijskog programa, stoji u odgovoru nadležnog Ministarstva.

Tako su zadarski studenti još jednom ostali bez mogućnosti dolaska do tih informacija na vrijeme, kako bi se mogli organizirati i kalkulirati troškove u ovoj izazovnoj akademskoj godini, a pogotovo kad je riječ o troškovima i problemu smještaja. Hoće li u veljači sjesti pred računalo ili u sveučilišne klupe, ostaje za vidjeti.