Iz gradske uprave priopćeno je kako su Jasmina Vrhovac, Lidija Jurišić i Tereza Dedaković, tri članice Lige protiv raka Zadar te Sanja Karamarko, administratorica Facebook grupe Srce Zadarsko, u kojoj su sve aktivne, predstavile gradonačelniku Branku Dukić novu kampanju kojom ubrzati prikupljanje sredstava za kupnju linearnog akceleratora, odnosno aparata za zračenje, za Opću bolnicu Zadar.

Svakodnevno su u komunikaciji s oboljelima i njihovim obiteljima te prikupljaju njihova iskustva i potrebe iz kojih je važnost nabave ovog uređaja više nego očita.

- Putovanje iz Zadra u drugi grad i povratak isti dan nakon terapije mnogim onkološkim bolesnicima jako teško pada i zna biti izuzetno teško i naporno, a to je ono što želimo izbjeći. Također, najčešće stvara dodatne troškove, ali utječe i na kvalitetu života cijele obitelji. Nakon terapije, ovim ljudima treba mir i odmor i zato je ovo dugogodišnja težnja stanovnika Zadra. Ovim putem još jednom pozivamo svih da se uključe u akciju jer je svaki doprinos, ma koliko mali on možda bio, jako važan, rekla je Jasmina Vrhovac.

- Liga protiv raka Zadar je već prije pet godina prepoznala važnost ovog uređaja i olakšanje koje bi posjedovanje jednog donijelo onkološkim bolesnicima i njihovim obiteljima, iz Zadra, Zadarske županije i okolnog područja. Provedene su do sada brojne akcije, uključili su se mnogi divni ljudi, tvrtke, druge udruge i institucije, svaki dan ih je sve više i kontinuirano se prikupljaju sredstva. Zato me veseli entuzijazam i volja članova Lige da se krene u još jednu i imaju punu podršku, rekao je gradonačelnik Dukić, koji je ujedno i predsjednik Lige već 8 godina, ali i aktivni član od 2007. godine.

Do sada je prikupljeno gotovo od 1,9 milijuna kuna.