Za dva mjeseca Zadar bi trebao dobiti novi komad uređene plaže na Kolovarama. Na potezu između napuštene i prodane zgrade poliklinike i razrušenog plažnog objekta, uredit će se prva faza plaže prema projektu Radionice Marušić.

Odjel za EU fondove nositelj je investicije od 2.3 milijuna kuna za koliko su ugovoreni radovi s Minigradnjom iz Vodica. Od Ministarstva turizma dobili su 560 tisuća kuna.

- Pri kraju je završetak obalnog zida u dužini od 180 metara, gdje najviše posla imaju ronioci, a onda se prelazi na parterno betoniranje te polaganje instalacija za struju i vodu za tuševe i javnu rasvjetu. Na kraju će se postaviti sunčališta, referirao je v.d. pročelnik Ante Ćurković.

S obzirom na vrijeme izvođenja radova u ugovorenom roku od pet mjeseci, izvođači su imali problema s vremenskim uvjetima. Dani olujne južine te kišno vrijeme nisu im išli na ruku za gradnju i betoniranje obalnog zida kojeg je more "podlokalo" u prvobitnom izdanju.

Gradilište na Kolovarama stalno je u blatu, pa tako i jutros prije kiše, kada je stanje snimio naš foto - reporter Saša Čuka. Usput nas je podsjetio na izgled najvećeg rugla hrvatskog priobalja i odnosa prema pomorskom dobru Grada Zadra koje prijeti tako dočekati još jedno proljeće s potpisom Zara beach.