U Domu zdravlja počela je s radom ginekološka ambulanta koju je nakon potpisivanja ugovora s HZZO preuzela dr. Lara Spalldi Barišić.

Ona je zaposlena u studenom, nakon čega je bila neko vrijeme na zamjeni u Benkovcu, dok je dr. Ivo Žuvela bio na bolovanju i u međuvremenu je prikupljala pacijente.

Skupila ih je dvije tisuće što je bilo dovoljno za ugovor s HZZO-om. Upisi su, naravno, otvoreni, jer je limit za primarnu ginekološku zaštitu 6000. Neki ginekolozi imaju i više pacijenata, a dr. Spalldi Barišić zapravo ih ima taman. Druga je stvar što će zbog tog manjeg broja pacijenata, Dom zdravlja kao matična ustanova dobiti manje novaca od HZZO-a koji je glavni izvor financiranja.

Nova ginekologinja je Zadranka koje se vratila u rodni grad. Njezino zapošljavanje u Domu zdravlja nije za HZZO značilo i automatsko preuzimanje 9300 pacijentica koje je svojim odlaskom u istoj ambulanti ostavila dr. Ilva Marić.

Lani smo pisali kako s prikupljanjem pacijenata problem ima i dr. Antonija Lerga koji je preuzeo ambulantu obiteljske medicine nakon odlaska u mirovinu dviju liječnica. Kako doznajemo od ravnateljice dr. Renate Bek, u HZZO-u su pristali na ugovor s novim liječnicima obiteljske medicine koji su mogli preuzeti postojeće pacijente. To je stvarno dobra vijest s obzirom na to da u ovo epidemiološko vrijeme, kada građani trebaju liječnika više nego ikad, nije bilo dobro biti u potrazi za novim doktorom.

I tako je dr. Lerga novi liječnik u ambulanti dr. Jadranke Ćosić, dok je pacijente ambulante iz koje je u mirovinu otišla dr. Irena Carić Skoblar, preuzeo dr. Vlatko Grković.

On je napustio Zavod za hitnu medicinu u kojem je bio zamjenik ravnatelja, prije toga i šef Hitne pomoć. Iz nekih razloga, dr. Grković je prešao u Dom zdravlja, drugu županijsku ustanovu.

U Biogradu je ambulantu i pacijente dr. Ljubica Kutije preuzeo dr. Andrija Čakarun.