HSP Zadarske županije izvijestio je kako su psnovane podružnice Poličnik i Obrovac te imenovan povjerenik za mladež u Benkovcu. U Obrovcu je za predsjednika ogranka izabran mladi Antonio Vrkić, koji će ujedno biti kandidat za gradonačelnika Obrovca na predstojećim izborima. Poručio je da vrijeme stagniranja Obrovca mora stati i da novi mladi ljudi moraju preuzeti grad te mu udahnuti natrag život.

Za dopredsjednike su izabrani Mladen Korparić i Sanda Vrkić, za tajnicu Marija Čaušević, Anka Mičić i Željko Mičić potvrđeni su za izvršni odbor ove podružnice dok je na čelu nadzornog odbora Mario Zelenika.

Osnovana je i podružnica HSP-a Poličnik koja će također samostalno nastupiti na lokalnim izborima. Predsjednik je Zlatko Surać, član OV općine Poličnik. Izabrana su i sva ostala tijela ove podružnice.

U Benkovcu je počelo formiranje mladeži HSP-a nakon dolaska velikog broja mladih članova s ovog područja te je povjerenikom imenovan Matko Petrović.

- Radimo jako veliki posao u svim gradovima i općinama, ozbiljni smo i stojimo iza svojih riječi. Dokazali smo se u dosadašnjem radu. U ovim teškim uvjetima gradimo respektabilnu priču, jer ljudima trenutno nije do politike i stranaka, a mi na dnevnoj bazi zaprimimo desetak zamolnica. Mladi su preuzeli stranku i odgovornost. Spremi smo za preuzimanje vlasti u gradovima i općinama, poručio je Mate Lukić, povjerenik HSP-a za Zadarsku županiju.