NOVO Po završetku sjednice iza 19 sati doznajemo kako je Gradski odbor SDP-a jednoglasno donio odluku o kandidaturi Marka Vučetića za gradonačelnika Zadra i Daniela Radete za njegovog zamjenika.

RANIJE U stranačkim prostorijama na Trgu pet bunara danas se sastaju članovi Gradskog odbora SDP-a kako bi donijeli konačnu odluku o kandidatima za nadolazeće lokalne izbore.

Iako su uvijek moguća iznenađenja, očekuje se donošenje odluke o podršci nezavisnom kandidatu Marku Vučetiću, sveučilišnom profesoru i bivšem saborskom zastupniku. Iako nije član njihove stranke, Vučetić već neko vrijeme slovi kao najizgledniji kandidat SDP-a, a za takvu je odluku među ostalim bio presudan i njegov dobar rezultat na predizbornoj anketi. Kao kandidat za njegovog zamjenika, odnosno dogradonačelnika bit će predložen predsjednik GO SDP-a Daniel Radeta. Kandidati bi javnosti trebali biti službeno predstavljeni početkom tjedna.

U stranci još razmišljaju o kandidatima na županijskoj razini nakon što je poništena odluka o kandidaturi Renate Sabljar Dračevac i Marina Rukavine. U javnosti se kao potencijalni kandidat za župana spominje bivši ravnatelj Nacionalnog parka Paklenica Zlatko Marasović (SDP), dok bi mjesto dožupana pripalo koalicijskom partneru - Akciji mladih, odnosno jednom od njihovih najaktivnijih županijskih vijećnika, Marku Pupiću Bakraču.