Trgovački sud u Zadru razriješio je tragično preminulu Radojku Danek dužnosti stečajne upraviteljice u postupku nad tvrtkom Matkol, te njezinom nasljednicom imenovalo Teu Gattering iz Varaždina. Podsjetimo, u osvetničkom pohodu vlasnik Matkola Branko Koloper likvidirao je četvero ljudi, među kojima i stečajnu upraviteljicu Danek, a potom je presudio i sebi. Dvadesetak dana nakon što je održano ročište, na kojemu je nazočio sam Koloper, postupak se nastavlja, s time da će se vjerovnici namirivati imovinom tvrtke, a umjesto Kolopera vlasnika će zastupati njegovi nasljednici.

- Ministarstvo pravosuđa je 1. veljače 2021. brisalo Radojku Danek sa liste A stečajnih upravitelja zbog smrti. Slijedom navedenog valjalo je u ovom stečajnom postupku razriješiti raniju stečajnu upraviteljicu i imenovati novog stečajnog upravitelja, naravno u skladu s odredbom čl. 84. Stečajnog. Nalog iz čl. 87. st. 7. Stečajnog zakona koji se odnosi na rok za primopredaju u ovom je slučaju izostao iz objektivnog razloga, napisala je u odluci sutkinja Ardena Bajlo.

Osim Radojke Danek, Trgovački sud u Zadru uskoro bi mogao ući u probleme i s nekoliko postupaka koje vodi stečajna upraviteljica Iva Petanjek. U velikoj USKOK-ovoj akciji danas su u Zagrebu uhićeni sudac Trgovačkog suda i nekoliko stečajnih upravitelja, među kojima i Petanjek. Na zadarskom sudu vodila je postupke u slučajevima VOX zaštite i Hotela Biograd, a trenutačno je najveći slučaj koji ima Gortan-Zadar. U ovom postupku prodaje se velika imovina koja je ostala u vlasništvu tvrtke, opterećena s više strana pravima vjerovnika. Posljednji podnesak podnijela je prije 12 dana, kada je sud izvijestila o sudskim postupcima u tijeku.