Grad Zadar objavio je konačne bodovne liste stipendija za srednjoškolce i studente, te za studente slabijeg imovinskog stanja, koje se dodjeljuju kroz program OTP banke.

Od 16 prijavljenih, pravo na stipendiju OTP banke dobilo je 14 studenata. Bodovali su se materijalni položaj, socijalni položaj te opći uspjeh, koji je bio samo dodatni kriterij u slučaju izjednačenosti po prva dva. Stipendija za studente koji studiraju u mjestu prebivališta iznosi 600 kuna, a za studente koji studiraju izvan mjesta prebivališta 800 kuna mjesečno

Dosta su siromašnije stipendije koje dodjeljuje Grad Zadar učenicima (300 kuna mjesečno), dok studenti imaju također 600 ili 800 kuna, ovisno o mjestu studiranja. Učeničke stipendije dobilo je 30 učenika, od čega 15 s A liste i 15 onih koji se školuju za strukovna zvanja. Na A listi za stipendiju nije bio dovoljan prosjek ocjena 5,0, već je bilo potrebno zadovoljiti dodatne kriterije poput uspjeha na županijskim natjecanjima ili socijalno-materijalnog statusa.

Od 85 novih studentskih stipendija, 25 ih je dodijeljeno studentima prve godine, 15 studentima prve godine deficitarnih zanimanja te 45 studentima na višim godinama studija (15 deficitiranih). Studenti koji se školuju za deficitarna zanimanja imaju pravo na 900 kuna stipendije.

Konačne liste dostupne su na stranicama Grada Zadra: 1 2

Svi oni koji su ostvarili pravo na stipendiju, obavijest o potpisivanju ugovora primiti će naknadno, putem emaila.