Nakon što je direktor Komunalnog poduzeća Polača uhićen zbog sumnje da je skrivio pa pobjegao s mjesta prometne nesreće, pitali smo općinskog načelnika Tomislava Prtenjaču što će poduzeti po pitanju njegove funkcije, odnosno hoće li ga smijeniti s čela općinske tvrtke.

- Ostao sam zatečen tom informacijom. Istraga još traje, pa vas molim da pričekamo još dan-dva da vidimo što se sve dogodilo. Neka policija radi svoj posao, rekao nam je Prtenjača dodajući kako se još nije čuo s privedenim direktorom. Kontakt s njim trenutno nije ni moguć jer se 48-godišnjak nalazi u policijskoj postaji, te će tijekom dana biti predan pritvorskom nadzorniku.

Podsjetimo, policija je zasad utvrdila kako je s 1.9 promila sjeo za volan osobnog automobila Peugeot (ZD) pa udario u 47-godišnjakinju koja se propisno kretala uz rub kolnika i pored sebe gurala bicikl. Umjesto da joj pruži pomoć i pozove hitnu, on je napustio mjesto događaja. Pješakinja je zadobila prijelom noge, a ozljede su joj sanirane u Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd.

- Vidio sam se gospođom koja je to doživjela. Zanimalo me kako je, htio sam provjeriti je li dobro. Najvažnije je da su svi živi, da je glava na ramenu, a drugo sve je na policiji, rekao nam je načelnik Prtenjača ne želeći iznositi više detalja o susretu s pješakinjom koja je zbog pijanog vozača Uskrsni ponedjeljak provela u bolnici.