Nasadi su u najvećoj proljetnoj akciji ovog tjedna. Počeli su još u petak, kada je povodom Dan planeta Zemlje počela sadnja stabala.

- Nastavlja se cijeli ovaj tjedan kad ćemo zasaditi 42 stabla na raznim lokacijama, uglas će direktor Josip Krnčević i voditeljca hortikulturnog uređenja, Mirna Petricioli, koje smo zatekli u obilasku terena.

Jake snage Nasada, predvođene voditeljicom za Poluotok, dipl. ing. Dorom Maštrović, počeli su u ponedjeljak s uređenjem rive.

Ukupno 33 gredice pripremljene su i dio njih je već posađen sa sezonskim cvijećem, dok će se u petak nastaviti sadnja cvjetnih trajnica. Bit će tu prema riječima mr. Petricioli i novih vrsta cvijeća koje je  naručil inženjerka u rasadniku Nasada. Petricioli i Krnčević uvjeravaju da će zelena površina rive izgledati ljepše i imat će trajnije uređen izgled i tjekom ljetne sezone.

S novim i raznovrsnim stablima obogatit će se ili će biti obnovljene razne lokacije po Gradu.

Ovo je plana Nasada za sadnju 42 stabla iz kojeg izdavajamo sadnju bagrema na Trgu Petra Zoranića.

S mjesta na kojima je uklonjen hlad uvenulih mladih bagrema, posadit će se nova stabla. U iste rupe kod Kolone i kod crkvenog ureda - parkinga za bicikle.

- Samo čekamo da nam Stipčević iskopa rupe, najavljuje direktor Nasada, budući da se radi o kamenom popločanoj javnoj površini. U Ulici Bartula Kašića, između Peglice i Perivoja Vladimira Nazora posadit će se tri roza bagrema.

Perivoj Vladimira Nazora bit će bogatiji za judino drvo i dvije ukrasne jabuke, a Perivoj Jarula za ukrasnu trešnju i ukrasnu jabuku. Ulici Bartula Kašića posadit će se 3 roza bagrema (Robinia x margareta Casque Rouge).

U Ulici Eugena Kvaternika posadit će se četiri ukrasne jabuke - kod autobusnog kolodvora šinus. Na Punti Bajlo posađane su dvije pinije, a sa šest stabala ginka nadopunjen je drvored u uvali Bregdeti. Tamo će se zamijeniti suhi tamarisi a posadit će se i judino drvo.

Također, oplemenit će se i dvorišta između stambenih zgrada na Meladi s četiri fafarikule likvidambrom i očenašicom, na Bilom brigu posadit će se dva judina drva a na Stanovima fafarikula.

Perivoj hrvatskih redarstvenika krasit će novo stablo magnolije, Ulicu Stjepana Radića judino drvo, a zelena površina u Uvali Maestral bit će bogatija za dva stabla crvenolisne šljive i ukrasnu jabuku. Nova sadnica pinije posadit će se na Uskoku, a područje kod zgrada Solidarnosti ukrašavat će dvije lipe, objavili su iz Nasada.

I tako lipe cvatu, ali sve nije istao kao lani, zahvaljujući poduzetnosti novog direktora Josipa Krnčevića.