U Vrsima se na lokalnim izborima susreću stari rivali, Sandra Vukić i Luka Perinić, a kampanja se svakako zahuktala. Bivša HDZ-ova načelnica i aktualna predstojnica Područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, koju je Perinić prije četiri godine optužio za trošenje novca Općine za osobne potrebe, sada njega okrivljuje za slično. 

Evo kako Vukić objašnjava zbog čega je, nakon izbornog poraza 2017. godine, odlučila ponovno izaći na lokalne izbore: 

- Nije me ponukala osobna karijera jer to već imam, već katastrofalno stanje Općine. Ja se ne bih kandidirala, ali ljudi to htjeli jer je Općina u velikim problemima. Proračun je u 4 godine težak 60 milijuna kuna, a ako odbijemo plaće na koje ide 10 milijuna kuna jer ih je Perinić puno zaposlio, ostaje 50 milijuna kuna. Ovim ga putem pitam gdje su ti novci. Nema niti jednog značajnog projekta koji je napravljen u njegovom mandatu, a nema niti projektne dokumentacije ni građevinske dozvole za bilo kakav projekt u budućnost. Nema vizije i, kako bi rekao jedan sumještanin, radi se kao na pazaru. Njih 5-6 okupljenih oko Perinića značajno je podebljalo svoje imovinske kartice. Uzurpirali su ime "mladi", a mi ćemo pokazati da postoje drugi mladi koji pošteno zarađuju svoju plaću, rekla nam je Vukić koja kampanju vodi i preko Facebooka gdje objavljuje računice koje smatra sumnjivima.

Perinić joj kratko odgovara kako "bi znala na što je utrošen novac da se iti jednom pojavila na sjednici Općinskog vijeća", nakon one prve, konstituirajuće.

- To ide njoj na sramotu. Njezina kampanja bazira se na blaćenju, neistinama i lažinama koje su mještani odavno prokljuvili. Svoje su rekli prije četiri godine i vjerujem da će isto reći i na nadolazećim izborima, rekao nam je nositelj nezavisne liste tzv. Pokreta mladih koji ističe kako su Vrsi "danas prepoznati kao sredina napretka, prosperiteta i zajedništva, a prije četiri godine situacija nije bila ni približna".

Kome građani više vjeruju, vidjet će se na izborima 16. svibnja.