Nakon 9 godina vođenja Prirodoslovno-grafičke škole, Tomislav Grbin odlazi u mirovinu sa 65 godina. Mogao je još godinu dana biti ravnatelj, ali Grbin želi prepustiti vođenje škole mlađim snagama za koje je, kaže, došlo vrijeme.

Zato je tražio i da se natječaj, objavljen u Narodnim novinama, postavi na oglasnu ploču zbornice da se svi, koji to žele ili imaju uvjete, mogu na njega javiti.

- Tražio sam da se natječaj objavi sada, a ne preko ljeta, kako bi Školski odbor i kandidati to odradili u radnom ritmu školske godine, kazao nam je jučer na Kalelargi, Tomislav Grbin.

Grbinu mandat završava 31. kolovoza. Tko god bude izabran, od njega će imati veliku pomoć pri izradi nastavnog godišnjeg plana jer zna Grbin kako je njemu bilo kad je preuzeo odgovornost školu uoči početka nove školske godine.

Tomislav Grbin je jedan od „četiri mušketira", kako bi se mogao nazvati muški četverolist ravnateljskog aktiva: Rade Šimičević je otišao u Sabor, Davor Vidaković u mirovinu, a Svetka Perkovića više nema na mjestu najdugovječnijeg, najpoznatijeg i najboljeg ravnatelja.