Vijećnik SDP-a Jure Zubčić u prošlom sazivu Gradskog vijeća i kandidat na listi Srcem za Zadar javno je reagirao na učestale komentare po društvenim mrežama u kojima se njega i njegove kolege proziva da žive na "državnim jaslama". Zubčić je do prošle godine radio kao matičar u Uredu državne uprave, ali je dao otkaz.

- Dragi zadarski HDZ-ovci, samo nastavite u javni prostor preko svojih strvinara puštati laži o meni. O vašem radu sam vam uvijek sve govorio u lice i u političkom ringu. Pa onda za promjenu imajte muda i ne skrivajte se iza plaćenih lažnih strvinara nego "pucajte u prsa". Puštajte i dalje laži o mojim kolegicama i kolegama i njihovim članovima obitelji. Slobodno nastavite jer time razotkrivate na koje ste moralno dno spali. Nisam živio u zabludi da vam je moral visoko na listi prioriteta, ali nisam očekivao niti da je ovako nisko. Šutjeti ne mislim, niti ću! A to kako se vi možete osjećati ugodno u vlastitoj koži dok zaposlenike gradskih poduzeća koristite za vlastite prljave rabote samo govori o vama.

Slobodu, koje vas je toliko strah, ne možete zaustaviti. I zato samo nastavite tim tempom jer će te me svojim ponašanjem lišiti svake moralne obaveze da se zadržim u području fer političke borbe. I brate, skupite jednom hrabrosti pa recite u lice!, poručuje Zubčić.