Pomorski promet u tjesnacu Bosporu bio je zaustavljen nakon što je 249 metara dug tanker Rava zadarske Tankerske plovidbe nekontrolirano krenuo prema obali, javlja Dnevnik.hr.

Tanker je isprva iz nepoznatog razloga počeo plutati prema obali i u posljednji trenutak spriječena je katastrofa. Osam remorkera uspjelo ga je zaustaviti na samo 300 metara od obale, a u pomoć je poslano i pet glisera, objavila je turska nacionalna organizacija za obalnu sigurnost na Twitteru.

Dodali su kako je tanker počeo nekontrolirano plutati zbog greške na motoru.

Nakon što su za zaustavili, tanker Rava sigurno su prepratili do mjesta za sidrenje gdje se i sada nalazi. Promet tjesnacom ponovno je uspostavljen oko 22 sata. Direktor Tankerske plovidbe Mario Pavić rekao je kako situacija nije bila dramatična, te se brod provukao kroz tjesnac vlastitim pogonom.

Velika je koincidencija da se u istom tjesnacu dogodila najveća katastrofa Tankerske plovidbe. Godine 1960. tanker Petar Zoranić baš je u Bosporu stradao u požaru, prilikom čega je poginulo 53 ljudi. Na sreću, mala nezgoda Rave ne može se mjeriti s ovom strašnom tragedijom.

Tanker Rava plovi pod hrvatskom zastavom, a iz istanbulske luke zaputio se u Španjolsku Cartagenu.