Lanjske promjene zakona prema kojima ista osoba može biti vijećnik u gradskom vijeću i županijskoj skupštini u Zadarskoj županiji iskoristili su u Akciji mladih, čiji su "prvoborci" Ante Rubeša i Marko Pupić-Bakrač članovi obaju konstituiranih tijela. Dok su se nakon prošlih izbora morali odlučiti hoće li ostati na gradskoj listi, ili se prebaciti na županijsku, pa su se odlučili "boriti protiv većeg zla", kako su ocijenili izbor Božidara Longina, ovog puta takvih dilema nisu imali.

Malo im je nedostajalo da se i treći član poznatog trolista, Marjana Botić, nađe u istoj situaciji. Ipak, zbog samo dva osvojena mandata na zajedničkoj listi sa SDP-om, ona je u Županijskoj skupštini svoje mjesto prepustila Anti Rubeši, koji je ostao ispod crte.

Botić nije bila jedina koja je na Županijskoj skupštini vratila mandat. Učinili su to, uz župana Božidara Longina i Enija Meštrovića, ravnatelj Opće bolnice Željko Čulina i ravnateljica Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole Zdenka Sršen Juričević. Njihove funkcije u ustanovama kojima je Županija osnivač, nespojive su s vijećničkom ulogom. Drugačije je bilo s ravnateljicom Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Marjanom Bakmaz, koja nije morala vratiti svoj mandat u Gradskom vijeću, budući da je Grad Zadar osnivač samo osnovnih škola, a ne srednjih.

Spomenimo i to kako će predsjednik Županijske skupštine Antonio Vučetić također biti u dvostrukoj ulozi, jer osim na ovo mjesto imenovan i za predsjednika Općinskog vijeća Vira.