Novi predsjednik Gradskog vijeća Marko Vučetić tražio je i dobio ured u prizemlju Gradske vijećnice.

Dosadašnji HDZ-ovi predsjednici Gradskog vijeća nisu imali potrebe za uredom jer im je na raspolaganju bila Vijećnica i ured gradonačelnika i njegovih zamjenika. Samo je Živko Kolega u svom drugom mandatu koristio i za njega je bio osiguran ured predsjednika Gradskog vijeća.

Vučetić će u uspostavljenom uredu primati građane, ali ne samo on kao predsjednik Gradskog vijeća nego će to biti mjesto susreta klubova vijećnika s temama i problemima koje će iznositi građani.

Time bi Gradsko vijeće trebalo dobiti svoje pravo mjesto u novoj zadarskoj vlasti kao predstavničko tijelo i ono koje kontrolira izvršnu vlast.

- U prvom redu da se sjednice održavaju svakog mjeseca, a ne svaka tri s iscrpljujućim dnevnim redom od preko 20 točaka. Moj najveći cilj je provođenje transparentnosti proračuna do pete razine, a onda me mogu smijeniti, rekao nam je Vučetić koji ovog tjedna namjerava upoznati javnost sa svojim djelovanjem na mjestu predsjednika Gradskog vijeća Zadra.

Za njega je postignuto stanje gradske vlasti u Zadru najprirodnije stanje demokracije. Barem nominalno.

- Niti ćemo mi pokušavati biti gradonačelnikom, a niti će on biti gubernator Gradskog vijeća, ustvrdio je novi i prvi predsjednik Gradskog vijeća izabran iz antihadezeovske kvote.