Općina Vrsi danas slavi svoj dan. Prije petnaest godina, 13. srpnja, 2006. godine na prijedlog vlade Republike Hrvatske i odlukom Hrvatskog sabora osnovana je Općina Vrsi u čijem sastavu se nalaze mjesta Vrsi i Poljica. Obzirom na trenutne okolnosti, drugu godinu za redom Dan Općine obilježen je skromno, polaganjem vijenca i paljenjem svijeća za sve preminule i poginule stanovnike Općine Vrsi.

- Nažalost, i ove godine smo zbog svima znane situacije uskraćeni za proslavu koja priliči ovako važnom danu za našu Općinu, ali u ovom trenutku važnije je zdravlje i sigurnost svih naših mještana i gostiju. Vjerujem kako ćemo zajedno feštati iduću godinu i nadoknaditi propušteno, istaknuo je načelnik Luka Perinić koji je zajedno s potpredsjednicom Općinskog vijeća, Anitom Predovan Maraš i komunalnim redarom Ivanom Ninčevićem pohodio mjesno groblje. Načelnik se osvrnuo na budućnost i projekte koji će zasigurno pridonijeti kvaliteti življenja u Općini Vrsi.

- Kao jedna od najmlađih jedinica lokalne samouprave u Hrvatskoj, svakodnevno se razvijamo i unaprjeđujemo novim sadržajima. U nadolazećem razdoblju čeka nas nekoliko krucijalnih projekata, čijom realizacijom podižemo ljestvicu kvalitete življenja u našoj Općini. Jedan od najvećih prioriteta zasigurno nam je novi, moderan dječji vrtić po mjeri djeteta, rekao je načelnik Perinić i dodao kako je u protekle četiri godine napravljeno puno po pitanju poticajnih mjera za mlade obitelji, djecu i mlade, a isto se nastavlja u novom, četverogodišnjem razdoblju.

- Poticajne mjere koje smo uveli prije četiri godine pokazale su se plodonosnima za mlade obitelji i povećanje broja novorođenčadi. Na prošloj sjednici Općinskog vijeća imali smo prvo čitanje novog, objedinjenog programa za mlade i obitelj koji će s nekim novim stavkama upotpuniti našu socijalnu politiku za koju se zalažemo, konstatira načelnik.

Vrsi su u proteklih nekoliko godina postale prepoznate i kao obiteljska, turistička destinacija, a prekrasna, razvedena obala duga 34 kilometra i prirodne uvale s kristalno čistim morem svakodnevno oduševljavaju brojne posjetitelje iz cijelog svijeta. Kako navodi načelnik Luka Perinić, turizam je jedan od glavnih aduta Općine, a iz godine u godinu se radi na obogaćivanju turističke ponude i sadržaja na plažama.

- U posljednjih nekoliko godina, Vrsi su doživjele pravi „turistički boom" - turisti su otkrili naše mjesto kao prikladnu i mirnu destinaciju za odmor. Sadržaj na plažama je na visokoj razini, što naši turisti posebno cijene. Nadam se kako će ova turistička sezona biti povoljna za sve iznajmljivače, zaključuje načelnik Perinić.