U Zračnoj luci prošle je subote sletjelo i uzletjelo 26 zrakoplova, a ove na početku udarnog turističkog vikenda bio je jedan više - ukupno 27.

Preko zadarskog aerodroma ovog vikenda prevezeno je 14 tisuća putnika. Od 1. srpnja do danas prošlo je ukupno 58 tisuća putnika, doznajemo u Zračnoj luci od Nikole Baraća, koji je uz svoj redovni posao dispečera na prihvatu aviona, zadužen i za informiranje. Kada se to usporedi s 25 tisuća putnika koliko ih ukupno bilo u lipnju, onda je jasno da u Zemuniku imaju pune ruke posla. I to do kasno u noć.

U subotu navečer nešto prije 23 sata sletio je posljednji od 27 zrakoplova u Zračnu luku Zadar, dok će u nedjelju zrakoplov Ryanaira iz Rima u Zemunik sletjeti malo prije ponoći. Od prošlog vikenda, Zadar je s izravnom linijom koju održava S7 Airlines spojen s Moskvom i tako bi trebalo biti svake subote do 25. ožujka. Kažu da je zrakoplov pun turista iz Rusije.

Da je ovog ljeta došlo do  povećanja zračnog prometa dokazuj i brojka od 33 684 iz srpnja 2020. koja je već premašena polovicom srpnja 2021.