"U 2020. godini smo imali 7278 prijava zaraznih bolesti zaraznih bolesti, te 0 prijava gripe s ukupno 0 oboljelih. Od toga je bilo najviše prijava gripe...", samo je dio nelogičnosti iz izvješća o radu i financijskom poslovanju Zavoda za javno zdravstvo Zadarske županije koje je otkrio županijski vijećnik SDP-a Jure Zubčić.

Kada je ravnatelja Zavoda dr. Zorana Škrgatića na sjednici Županijske skupštine pitao za objašnjenje, odgovor mu je obećan pisanim putem. Škrgatić nije imao objašnjenje ni za druge brojke iz svog izvješća.

- Navodite kako je tijekom 2020. godine obveznim (468) i neobveznim (365) imunizacijama, što je ukupno njih 833, cijepljeno sveukupno 829 osoba. Kako je to moguće kad sam osobno lani primio 6 cjepiva?!, iznio je Zubčić računicu koja ne "štima", a pitao je i za prihode od prodaje zgrade stare Poliklinike na Kolovarama.

Jedini odgovor koji mu je Škrgatić dao bio je na pitanje o procijepljenosti djelatnika koja iznosi oko 70 posto. Sve ostalo, kao i nama, rekao je da će dostaviti pismenim putem.

- Dostavite mi i popis ljudi koji su se cijepili preko reda, prije rizičnih skupina. To je malo nezgodno pitanje sada kada nagovaramo ljude na cijepljenje, istaknuo je vijećnik SDP-a u raspravi na sjednici Županijske skupštine.