Nedavno smijenjeni voditelj Službe odjela kriminaliteta PU zadarske Bore Mršić jutros je ponovno priveden nakon što je noćas vrijeđao policajca koji ge ja zaustavio, a potom jutros oko 5 sati zaustavljen na neobilježenoj prometnici u Gaženici, kada je odbio testiranje na alkohol. Kako doznajemo, Mršiću su oduzeti službeni pištolj te je privremeno udaljen s radnog mjesta. O tome je danas PU zadarska objavila priopćenje na svojim stranicama.

- Dana 31. srpnja 2021. godine oko 5 sati na području gradskog predjela Gaženica u Zadru, policijski službenici su u prometu zaustavili osobni automobil zadarskih registarskih oznaka koji se tijekom vožnje nije kretao obilježenom prometnom trakom, a s kojim automobilom je upravljao 49-godišnji policijski službenik Policijske uprave zadarske izvan službe.

Tom prilikom, 49-godišnji policijski službenik je odbio testiranje na prisutnost alkohola u organizmu, a zbog sprječavanja nastavka činjenja prekršaja, priveden je u službene policijske prostorije. Također, nešto ranije iste noći, navedeni policijski službenik je na javnom mjestu vrijeđao i omalovažavao policijskog službenika koji je izvršavao policijske poslove.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, uz Optužni prijedlog zbog počinjenih prometnih prekršaja sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, odbijanje testiranja na alkohol i nepropisno kretanje kolnikom, te prekršaja iz čl. 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, omalovažavanje policijskih službenika, 49-godišnji policijski službenik prepraćen je na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

Ujedno, Rješenjem načelnika Policijske uprave zadarske, policijski službenik je udaljen iz službe zbog sumnje u počinjenje teže povrede službene dužnosti, te će se protiv njega u zakonskom roku podnijeti zahtjev za pokretanjem disciplinskog postupka nadležnom Disciplinskom sudu, navodi se u priopćenju.

Podsjetimo, načelnik Anton Dražina u četvrtak je podnio prijedlog za premještaj Mršića na radno mjesto niže složenosti, nakon što je on, koristeći automobil rent-a-car kuće, u srijedu ujutro, pod utjecajem alkohola od 1,37 promila, skrivio prometnu nesreću u Bibinjama, pri čemu je jedna osoba zadobila lakše tjelesne ozljede.