Obilježavanje 26. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja 95. započelo je  dan ranije polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred Središnjeg križa na Gradskom groblju Zadar.

Nazočna izaslanstva udruga proizašlih iz Domovinskog rata i ratnih postrojbi sudionica VRO OLUJA, Ministarstva unutarnjih poslova RH, Ministarstva obrane RH, Zadarske županije koju je predvodio župan Božidar Longin, Grada Zadra sa gradonačelnikom Brankom Dukićem i političkih stranaka, podsjetila su na važnost koju VRO OLUJA.

Ovom prigodom prisjetili smo se teških, ali ponosnih, dana te odali počast svima onima koji su nesebično darovali najvrjednije što su imali, svoje živote, za slobodu naše Domovine.

Obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 26. obljetnice VRO „Oluja" nastavit će  večerašnjim vatrometom kojeg priređuje Grad Zadar. U četvrtak, na sam praznik,   u 10 sati kada s Branimirove obale uputit će se  moto-defile Zadar-Knin „Od Branimira do Zvonimira" koji se realizira u suradnji s motociklističkim klubom „Beštije" iz Zadra.