Županijski vijećnik SDP-a Jure Zubčić na svojem Facebook profilu objavio je ironični status izjavivši da je "zadarski Zavod za javno zdravstvo na čelu sa ravnateljem Škrgatićem pravo otkriće!".

Ravnatelju Škrgatiću uputio je pitanje o razlici u cijeni Covid antigenskih testova, a njegovo obraćanje prenosimo u cijelosti:

- Ne samo da mi na posljednjoj Skupštini nije odgovorio na skoro niti jedno pitanje, te najavio pisani odgovor koji još uvijek čekam, nego ima i novi ingeniozni potez.

Antigenski test na Covid-19 iznosi 200 kuna. Ako ste domaći, reklo bi se, tu naš. Ali ako ste turist onda vam je cijena 75 kuna.

Kad već tipkate odgovore, ravnatelju Škrgatiću, molim Vas da mi objasnite kako je test skoro tri put zahtjevniji za domicilno stanovništvo od turista?

Zašto ste odlučili građanke i građane Zadarske županije učiniti građanima drugog reda?, pita se Zubčić.

Nedavno smo pisali o nelogičnostima koje je županijski vijećnik otkrio u izvješćima o radu i financijskom poslovanju Zavoda za javno zdravstvo Zadarske županije. Jedna od nelogičnosti bila je "nula prijava gripe i najviše prijava gripe" u 2020. godini.