Zadarska županija među najgorima je u Hrvatskoj u postotku cijepljenih po broju stanovnika, pokazuju najnoviji podaci Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. U Zadarskoj županiji prvom dozom cijepljeno je ukupno 35,5 posto stanovnika, dok je i prvu i drugu dozu primilo njih 33,8 posto. Po broju onih koji su dobili prvu dozu manje ih je samo u Šibensko-kninskoj, Splitsko-dalmatinskoj i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. U Gradu Zagrebu cijepljeno je najviše stanovnika i ukupno i u postotku (48 posto).

Na razini Hrvatske brojke su nešto bolje ako se računa samo odraslo stanovništvo, pa je ta brojka jučer dosegnula 50 posto.

- Svaka druga odrasla osoba u Hrvatskoj učinila je pozitivan iskorak te se cijepila. Za očuvanje svog osobnog zdravlja i života kao i zdravlja i života svojih sugrađana, svaki drugi građanin Hrvatske primio je najmanje jednu dozu cjepiva. Svatko tko je cijepljen, tom nesebičnom gestom pridonio je zdravlju, sigurnosti, očuvanja života, očuvanju bolničkog sustava, očuvanju radnih mjesta kao i turističkoj sezoni. Zahvaljujem građanima koji su se odazvali na cijepljenje kao i zdravstvenim djelatnicima koji su odradili veliki posao. Nastavljamo dalje, rekao je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak.