U Facebook grupi "Otok Pag" preko vikenda su objavljene fotografije iz uvale Mandre u općini Kolan te optužbe na račun člana odbora za prostorno planiranje: da upravo on tjera kupače sa "privatne rivice" koja "ne može biti privatna".

- Dakle javna plaža na Mandrama, no klasična priča iza nje, budući da je "veličanstvena" rivica ispred kuće gospodina I.Š.. Dotični me upravo izvrijeđao, prijetio te se ponašao potpuno bolesno samo zato što sam kročila na navedenu rivicu te se tek planirala okupati. Nastavno na sve, gospodin je još i prijetio komunalnim redarom i policijom. Da se nadovežem. Kada sam stigla, na rivi su bile silne deke, ručnici i prljave gaće, a nigdje nikoga. Čim je dotični skužio da se netko približio nastao je kaos. Što reći?! Nisam li upravo ja ta koja bi trebala pozvati policiju i komunalnog redara? Nadam se da će se prepoznati na ovoj lijepoj sličici, napisala je u Facebook grupi "Otok Pag" Antonela Gligora o sukobu oko svojatanja pomorskog dobra.

Pale su teške riječi, članovi grupe najavljuju da će se "od sutra namjerno baš tamo kupati", a u grupi se javio i sam prozvani, objašnjavajući da stvari ne stoje baš tako i da se "službena informacija o ovom događaju nalazi u MUP-u".

- Potaknut nizom komentara želim dati i svoj pogled na ovaj "slučaj". Svim ljudima u demokratskom društvu je poznato da je za kvalitetnu ocjenu nekog ili nečega potrebno čuti obje strane. Ne mislim odgovarati svakome ponaosob, ali želim reći da se službena informacija do koje može svatko doći, nalazi u adekvatnoj instituciji - MUP-u Pag. Iako ovaj "slučaj" nije ni približno navedenom, ja se kao civilizirana osoba duboko ispričavam svima onima kojima je poremećen mir, godišnji odmor ili bilo koji sličan trenutak. Vjerujte mi da kao stručna osoba sve vas podržavam u svim nastojanjima da se zaštite sve prirodne vrijednosti naše lijepe Domovine, pomorsko dobro i sve vezano u tu domenu, napisao je "okrivljeni" kao odgovor na Facebook objavu.

Što se "službene informacije iz MUP-a tiče", u PU zadarskoj su nam zasad mogli tek potvrditi kako imaju saznanja o događaju.

- U tijeku je obavljanje izvida kojima se utvrđuju sve okolnosti događaja, rekla nam je glasnogovornica PU zadarske Ivana Grbin.

Kada izvidi završe, past će odluka o potencijalnoj odgovornosti za ovaj novi slučaj na pomorskom dobru.