SDP-ov gradski vijećnik Daniel Radeta oglasio se povodom nove Odluke o naplati parkinga za stanare Poluotoka, koja bi se uskoro trebala naći na Gradskom vijeću.

- Najavio je to pročelnik Robertino Dujela, posuo se pepelom i priznao da je pogriješio Odlukom zbog koje su mnogi stanari mjesecima skupljali kazne.

Donijela ju je tada HDZ-ova većina, bez mogućnosti rasprave, prijedloga i prihvaćanja mišljenja nas stanara Poluotoka kojima parking ne predstavlja nikakav luksuz, već nužnost i potrebu.

Upozoravao sam tada kako će nova Odluka prije svega biti neustavna i diskriminirajuća, a uz sve to i poskupiti život nas stanara za 2.400,00 kuna godišnje samo zbog adrese prebivališta.

Danas predlažu novu Odluku i prezentiraju se kao dobrodušni ljudi puni razumijevanja za probleme, pa vraćaju mogućnost kupovine druge povlaštene karte, ali i ovoga puta po uvećanoj cijeni od 1200 kuna godišnje, uz ograničenja po zonama.

Valjda im i onih 8,5 milijuna kuna u OPG-u Obala i Lučice nije dovoljno pa su ponovno odlučili opaliti po stanarima Poluotoka. E pa, neće proći!

Stoga ćemo predložiti sljedeće izmjene u Odluci:

1) mogućnost kupovine druge godišnje pretplate za stanare s prebivalištem po istom cjeniku kao iza prvo vozilo
2) mogućnost parkinga u svim zonama (0,1,2,3,4) bez obzira na vremenski ili kalendarski period
3) povratak naljepnica ili kartica koje označavaju vozila s povlaštenom kartom
4) ukidanje javnobilježničkih ovjera