Srednja škola Biograd na moru morat će vratiti HZZO-u iznos od preko 40 tisuća kuna potrošen za liječenje i bolovanje domara koji se u školi ozlijedio postavljajući skelu iako za to nije bio ni obučen niti ovlašten. Domaru je priznata ozljeda na radu te pravo koje iz toga proistječe, ali je naknadnim inspekcijskim nadzorom uočeno kako on nije trebao postavljati skelu, pa je za događaj kriva škola, odnosno ravnatelj koji mu je to naložio.

Iz škole su tvrdili da je do ozljeđivanja došlo isključivo zbog domara koji je iz vlastite nepažnje ili nespretnosti pristupio obavljanju poslova za koje je bio zadužen. Međutim, iz izjava osoba koje su nazočile nesreći proizlazi da se montaža skele, zbog koje je i došlo do ozljede, radila uz prethodni dogovor sa ravnateljem Ivicom Kerom, koji je nalagao obavljanje radova radnicima koji nisu osposobljeni za te poslove, s obzirom da obojica imaju ugovor o radu za radno mjesto kućni majstor - domar - ložač centralnog grijanja, a ne za radnje montiranja skele.

Za obavljanje tih radnji treba postojati ovlaštena osoba koja će prethodno izraditi plan montaže skele, njezino sastavljanje i rastavljanje i isto tako pričvršćivanje iste na nosivi stup da ne bi slučajno došlo do nenamjernog klizanja. U konkretnom slučaju zaposlenik čak nije imao ni valjano zdravstveno uvjerenje za radno mjesto domara, koje je ranije isteklo.

Prvostupanjskom odlukom suda školi je naloženo plaćanje odštete, ali ju je drugostupanjski vratio na ponovno donošenje zbog detalja oko visine odštete. Ipak, i u toj presudi navodi se kako je domar obavljao posao na visini i sa skelom, a da prethodno nije bio osposobljen za rad s posebnim uvjetima rada niti su mu osigurana potrebna sredstva, zaštitna kaciga i zaštitnih pojas s užetom.