Enio Meštrović postavio je na Aktualnom satu Gradskog vijeća pitanje urbanizacije grada "bez kvadrata zelenila", kakva je u posljednje vrijeme, kaže, vidljiva na Belafuži.

- Tko dopušta građevinske dozvole za betonizaciju? Ako investitori imaju uvjet  za 20 posto zelenila, tko daje uporabnu dozvolu? Ono što je na terenu ne odgovara građevinskim dozvolama, ustvrdio je Meštrović.

Gradonačelnik Dukić rekao je da se i njemu, "na oko", čini da je manje zelenila, ali tih 20 posto su zadovoljeni, inače investitori ne bi dobili uporabnu dozvolu.

- Do kraja godine bit će promjena u prostornom planu, u kojemu će uvjet biti 30 posto zelenila, ali će morati biti i okrupljeno na čestici. Sadašnjim planom je moguće razbacati stabla posvuda, rekao je Dukić.

Duško Vuković složio se da kod pojedinih zgrada izgleda da nema dovoljno zelenila, ali iznio i suprotne primjere.

- Mnoge ulice koje nisu imale nogostup i rasvjetu kroz rekonstrukciju su dobili drvorede. Bivša Tvornica kruha imala je dva stabla, a sada imamo 32 posađena stabla koja već imaju 4-5 metara visine. Oko trgovačkih cemtara imamo 90 stabala, a zelenilo na Višnjiku je dopunjeno s 300 stabala, rekao je Vuković.