U cilju postizanja optimalnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, tijekom vikenda provedene su pojačane aktivnosti nadzora vozila i vozača. Alkotestirano 189 vozača od kojih je 14 bilo pod utjecajem alkohola, dok se od ostalih prekršaja izdvajaju prekoračenje propisanog ograničenja brzine kod čak 41 vozača.

Iz prometa je isključeno 16 vozača i pet vozila. U tom se vremenu dogodilo sedam prometnih nesreća u kojima nije bilo ozlijeđenih osoba.

Najveća koncentracija alkohola od 1,55 g/kg izmjerena je u subotu, 06. studenog u 21.51 sati 51-godišnjem vozaču osobnog vozila, zadarskih registarskih oznaka, kojeg su policijski službenici zaustavili prilikom kontrole prometa u Ulici Hrvatskog sabora u Zadru. Vozač je isključen iz prometa te prekršajno sankcioniran zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U subotu, 6. studenog u 21.35 sati u Zrinsko-Frankopanskoj ulici u Zadru, prilikom kontrole prometa policijski službenici su zaustavili osobni automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 40-godišnjak, u vrijeme izrečene zaštitne mjere upravljanja za sve kategorije vozila. Nadalje, vozač je odbio testove na prisutnost alkohola i droge u organizmu, nakon čega je uhićen. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, uz optužni prijedlog zbog više prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama prepraćen je na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru,gdje mu je određena mjera zadržavanja u zatvoru.

Osim počinitelja različitih prometnih prekršaja, policija je u petak, 5. studenog u večernjim satima na području grada Zadra sankcionirala i dva vozača zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, od kojih je tijekom kontrole oduzeta manja količina marihuane koju su posjedovali.

- Pozivamo sve vozače i druge sudionike u prometu da se dosljedno pridržavaju svih prometnih pravila i propisa u cilju veće sigurnosti i smanjenja mogućnosti stradavanja u prometu, poručili su iz PU zadarske.