Nitko još ništa ne zna, osim da će primjena najnovijih mjera Nacionalnog stožera od 15. studenog 2021. početi od utorka kada će biti obveza posjedovanja EU digitalne COVID potvrde ili negativnog testa za sve državne i lokalne službenike te zaposlenike trgovačkih društava i ustanova čiji su osnivači Grad Zadar i Zadarska županija.

Svi oni čekaju upute odozgo. A one su takve da ministar obrazovanja Radova Fuchs izjavi kako se nastavnici mogu i kod kuće testirat. Bravo ministre! Sami sebi će ispisati COVID potvrdu i provjereno je da će se testirati i to o svom trošku.

I onda upravo zbog testiranja koje se ne provodi na ovlaštenim mjestima koji nedjeljom ne rade, pomaknuti dan primjene mjera. Nedjelja je dan odmora za svih, osim za zadarsku bolnicu u kojoj zaposlenici tog dana dolaze na testiranje makar bili slobodni.

A ovlaštena mjesta za testiranja cvatu i zarađuju: prvo zbog turista a sada zbog najnovijih mjesra. Neki se oglašavaju i po gradskim prolazima.

Tko će i kako provjeravati gradske službenike i sve one koji ulaze u službe Grada Zadra koje se raspoređene na više od tri lokacije?

„Odluka još uvijek nije donesena niti objavljena, a samim time još uvijek nisu donesene ni smjernice za provedbu najavljene mjere. S najavom novih protuepidemijskih mjera Gradska uprava pokrenula je postupak evidencije zaposlenika u odnosu na COVID potvrde i ona će biti završena do kraja ovog tjedna. U skladu s objavom tih smjernica moći ćemo i javnosti dati detaljne informacije", odgovor je na novinarski upit kojeg smo jučer poslijepodne dobili iz gradske uprave. Uz napomenu da tamo zasjeda Stožer civilne zaštite Grada Zadra. A gdje je u svemu odred civilne zaštite Grada Zadra?

Jučer je na tu temu zasjedala županijska vlast, ali bez smjernica koje se očekuju danas, nisu bili ništa konkretniji.