ZADAR - Po svemu sudeći, novi album zadarskog benda Postolar Tripper mogao bi sljedeće godine izaći pod novim vizualnim identitetom te grupe, a za njega bi mogli biti zaduženi upravo njegovi fanovi.

Naime, članovi grupe su se nedavno za pomoć obratili svojim slušateljima pozivajući ih da puste „mašti na volju" i krenu u osmišljavanje novog identiteta.

- Previše smo zabrijali na Pro Evolution Soccer i jedna od ideja je bila napraviti logo u maniri nogometnog grba, ali ne postoji nikakav razlog da se ta ideja proširi u bilo što vam padne na pamet, poručuju iz benda. Za izradu može poslužiti bilo koji program, Paint, Photoshop ili nešto slično, a svi radovi mogu se poslati na e-mail [email protected]

Radove će, ukoliko ih bude-skromno poručuju Postolari, objaviti na njihovom Facebook profilu gdje će ih korisnici moći ocjenjivati.

Nagrada za najbolji rad bit će simbolična, jer kako poručuju „nemaju baš pribite pare" pa će autor najboljeg rada, uz objavljivanje loga na novom albumu te riječi hvale, primiti novi CD s potpisima i plakat.

Što se tiče faze kreativnog rada, do sada je stvoreno 69 posto materijala novog albuma. Nakon što naprave i ostatak, kreću u studio.

Precizan datum izlaska albuma nije poznat, no u svakom slučaju on bi trebao ugledati svjetlo dana kroz narednih dvanaest mjeseci.

Bend, inače sada privodi kraju ljetnu turneju koja je bila poprilično radna, a što je ujedno bio i glavni razlog kreativne stanke, doznajemo od Davora Valčića.

- Bili smo svugdje, uglavnom po festivalima, pa je zato sav materijal koji smo do sada napravili, napravljen prije ljeta. Sada nas još očekuje svirka u blizini, u Šimunima, 11. rujna, u sklopu Wind surfing festivala te nastup na riječkom Palachu u listopadu. Nakon toga ćemo pokušati malo „kalati"te koncerte kako bi mogli početi raditi u studiju, zaključuje.

Njihov prošli, drugi po redu, album „Popravni" bio je kombinacija različitih uradaka, počevši od „disco" izleta pa do laganih balada. Sličan stil mogao bi se naći i na novom albumu.

- Onako kako su Postolari do sada zvučali, u tom smjeru ćemo ići i dalje, poručio je Valčić.