U srijedu 22. ožujka u Arsenalu će se s početkom u 20 sati održati Humanitarni koncert - Druga strana Rudolfa Dvorskog. Tom će prilikom zadarski dožupan Rudolf Dvorski obilježiti 25. obljetnicu svog stvaralačkog rada u svijetu glazbe.

- Koncert zajedničkim snagama organiziraju Hrvatska udruga leukemije i limfomi Zadar, Socijalna samoposluga i Udruga za Down sindrom Zadarske županije. Nastupit će moji brojni prijatelji i suradnici iz svijeta glazbe poput Tomislava Bralića i klape Intrade, klape Iskon, Ivice Sikirića Iće, Alena Vitasovića, Zorana Jelenkovića, Davora Pekote, grupe Viva, klape Niko Sanelle...U pripremi je i veliko iznenađenje tako da vjerujem da će to biti jedna ugodna večer puna emocija i dobrih vibracija, kazao je u razgovoru za portal 057info Rudolf Dvorski.

Za koncert neće biti klasične prodaje ulaznica već će posjetitelji imati mogućnost dragovoljno donirati novce u tzv. humanitarne kutije uz koje će biti aktivisti udruga suorganizatora koncerta.

- Ideja mi se mota po glavi već nekoliko mjeseci- Prva je zamisao bila napraviti intimnu zabavu, no nakon razgovora s Igorom Blaslovom, voditeljem Socijalne samoposluge, shvatio sam da bi bilo šteta da sve ostane neiskorišteno pa smo se odlučili događaju dati humanitarni karakter i otvoriti ga prema većem broju ljudi.

U razgovoru za portal 057info Dvorski se prisjetio svojih glazbenih početaka.
- Bila je 1992. godina kada smo osnovali band Alibi. Uslijedili su nastupi na Zadar festu, Melodijama hrvatskog Jadrana i prve nagrade. S vremenom se mreža suradnika širila, a svakako jedna od najdražih i najupečatljivijih mi je ona s pokojnim Zdenkom Runjićem.

Na upit koji će događaj posebno pamtiti u ovih 25 godina karijere odgovorio je:
- Dosta ih je, od prvog Runjićevog poziva, preko nagrada na festivalima do nastupa pred 20 000 ljudi ispred Jazina u sklopu akcije Kupi ulaznicu ne idi na utakmicu.

Zanimalo nas je je li bilo vremena za bavljenje glazbom od trenutka ulaska u politiku koje je prije četiri godine rezultiralo izborom Dvorskog za zadarskog dožupana.

- Malo je vremena, ali to me nije spriječilo da i dalje ne stvaram. Bio je i jedan nastup na festivalu, pisale su se pjesme za Grdovića i Bulića, pa i uspješnica klape Intrade Lipoto moja. Moram reći da mi sve češće dođe želja da krenem u studio, kazao je Dvorski i izrazio žaljenje što se na koncertu neće pojaviti Grdović, Bulić i klapa Cambi koji su spriječeni ranije dogovorenim obvezama.