Svašta se jučer dogodilo na Jolinom virskom koncertu: jedna je baka krstila unuku i veselo nazdravljala i pjevala, potom se izgubio jedan dječak koji je srećom brzo pronađen, struja je dva puta negdje odlazila ali se opet srećom vraćala na binu, a sâm Jole ushićeno je zaključio: „Ovo je vrh". Kako i neće biti - unatoč hladnom vremenu i buri Trg Svetog Jurja bio je pun kao šipak, a splitski pjevač zahvaljivao se organizatorima, Viranima, vikendašima i svim gostima otoka te čestitao Uskrs kad god je stigao. U ostatku dvosatnog koncerta pjevao je sa svojim fanovima, a nakon što je koncert završio - s neba se spustio pljusak.
Kako je bilo, najbolje govore dojmovi  gošća iz Slovenije:

- Napravile su oko 400 kilometara prvo do Zadra, a potom pokupile svoju sestru, sestričnu i prijateljicu studenticu te na rolama i biciklima došle do Vira. Sve to zbog Jole kojega, kažu nam Klara Mlinar, Tjaša Mlinar, Ksenija Mlinar i Mita Kurent Golob, jednostavno obožavaju od malih nogu. Prije deset godina bile su u Kukljici prvi put na koncertu Jole i otad ne propuštaju priliku, makar udaljenost bila veća od 400 kilometara, odnosno od Ljubljane i mjesta Rovte .

„Vrhunski koncert! Najbolji na kojemu smo ikad bile" - kažu u glas. Malo engleski, malo slovenski i hrvatski, a najviše je pomogla Ksenija koja studira hrvatski jezik i književnost na Sveučilištu u Zadru, i evo priče.
„Pozvala sam sve kod sebe u Zadar, sjele smo potom na bicikle i role - i evo nas na Viru! Meni nije prvi put, prošli tjedan sam bila", govori Ksenija u ime četiri mlade Slovenke. Kažu da imaju reputaciju „ludih Slovenki" i da je ona opravdana, a opravdana je i ljubav Slovenki prema Dalmaciji i Dalmatincima.

„Je, istina je! Volimo Dalmaciju, pogotovo dalmatinsku glazbu i pjevače. Jolu i Jasmina Stavrosa prije svih. A i oni vole Slovenke", tvrde bez pardona. A Vir?
„Predivan je otok Vir. Sve je lijepo, otok je prepun cvijeća i ljepota. Imamo osjećaj da smo došle na kraj svijeta".