Povorkom maškaranih skupina od gradskih vrata preko Gospe od zdravlja do Narodnog trga danas je obilježen posljednji dan karnevalskih zbivanja u Zadru. Za razliku od prošlih godina, kada su skupine dolazile na trg iz Jazina, ove su se godine usmjerile preko Kalelarge, kako bi ih posjetitelji pobliže upoznali, a nakon što bi izveli prigodni program pred Arheološkim muzejem, stručni žiri kojim je predsjedao Darth Vader pokazivao je svoje ocjene. Malo od njih u skupini Stanaraca odjevenih u škotske odore i kiltove zamijetilo je zadarskog gradonačelnika Branka Dukića.

Osim prikaza maski ove je godine jednako bila važna i prigodna točka koje su skupine izvodile. Atmosferu su prve ugrijale Štrige bez brige iz Dikla, koje su s drugog kraja grada stigle noseći kotao i sve ostale štrigarske potrepštine. Nakon što su svojim čarobnim metlama pomele Kalelargu, skuhale su i svoj čarobni napitak, iz kojeg se pušila zelena para.
Briševljani su predstavili novi model automobila - Škoda GT-Điha, koju su vukle 24 kobile. Sve iz obnovljivih izvora energije, ekološki prihvatljivo i ekonomično. Turistički vlakić očekivano je pobrao najmanje simpatija publike zbog svojih ljetnih putešestvija, ali su zato Pakoštanci donijeli dah Divljeg Zapada, s kaubojima koji su na kraju i objesili jadnog Indijanca.

Puntamiške maškare svake godine ostave značajan trag, a tako je bio i ove godine uz masku OPG Cerodule. "Jedite pamedura, karote, balancane i biži, i vidit ćete da ćete 100 godina poživiti", pjevali su Puntamičani.

Oštri morski ježevi s Premude došli su u Zadar kako bi proširili svoju čuvenu krilaticu "Premuda oštar greben, dođeš pošten odeš... izboden" . Udruga žena Aenona Nin predstavila je rad spremačica apartmana, a Kožinjani su dovitljivo prerađenim kišobranima "odglumili" meduze. Bilo je tu i drugih skupina, Zadarskih mažoretkinja, Gradske limene glazbe, Zadarskog tanca, plesnih skupina mlađih maškarica...

Nakon pomnog vijećanja žiri je proglasio pobjednike - najbolja maska ovogodišnjeg karnevala bila je "Morski ježevi s Premude", a najbolji nastup je bio onaj Konja iz Briševa. Najveseliju masku imali su Pakoštanci s "Divljim zapadom". Sponzori karnevala bili su Sonik, Maraska i Jägermeister, a nagrade su osigurali pečenjara Lepur - pečeno janje za Premujane, te Chicken Koko, koji inače priprema piletinu, ali su za ovu priliku donirali pečeno prase za ekipu iz Briševa. Oni su nagradu odlučili donirati korisnicima pučke kuhinje. Za poseban ugođaj pobrinuo se voditeljski dvojac 057 radija Prte&Davor.