Kolovoz u Bibinjama nastavlja se brojnim događanjim koja su započala s ˝Večeri Bibinjskih uspomena. U subotu je održana  tradicionalna smotra folklora koja će se ove godine održati 15. godinu za redom.  Na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti održat će se turnir u odbojci na pijesku ˝Hvala branitelji˝ na plaži Punta. Na Frnaži tradicionalno će se peći vol na ražnju, dok će posjetitelje zabavljati Vista band, na Talinama spremat će se lovački stol dok će u 22 sata na sportskom centru koncert održati Opća opasnost.

 

Idućeg tjedna započet će klapski tjedan u Bibinjama, tako će 07. kolovoza nastupiti Klapa Iskon, istog dana započet će i gastro manifestacija ˝Bibinjski gušti˝ koja će trajati sve do 09. kolovoza, kada će svoj koncert imati ženska Klapa Garofuli koje će tako proslaviti svoj 28. rođendan, dok će se 11. kolovoza održati po 38. put jedna od najstarijih smotri klapa u Hrvata - Raspivano Bibinje na kojoj će nastupiti pobjednici FDK Omiš 2018. - Klapa Stine.

 

Djeca će 12. kolovoza moći uživati u gusarskim ljetnim igrama, dok će 15. kolovoza na blagdan Velike Gospe Bibinjce i njihove goste u iščekivanju fešte sv. Roka - zaštitnika Bibinja zabavljat će Grupa Forum, točno u ponoć očekuje se i tradicionalni veliki vatromet. Na sam dan fešte sv. Roka zabava se nastavlja uz Grupu Dalmatino i popularnog splitskog pjevača Giuliana. Ulaz na sva događanja je besplatan. Nakon Fešte sv. Roka posjetitelji će moći uživati uz nastupe Grupe Hot Stuff, Dilema i Lanterna, dok će se 19. kolovoza održati Filmska večer na Trgu Franje Tuđmana.