U nedjelju, 19. kolovoza, u atriju palače Cedulin - Turističko informativnog centra, s početkom u 21 sat održat će se koncert Damira Kukuruzovića.


Naš najpoznatiji django gitarist, Damir Kukuruzović  i do sad je nastupao u zadru oduševljavajući publiku ne samo svojom iznimnom vještinom sviranja već i humorom.  Kukuruzović, inače vlasnik Siscia jazz cluba, već dugi niz godina slovi kao jedan od najvjernijih sljedbenika Djanga Reinhardta u Hrvatskoj. Najpoznatiji promotor romskog jazza u Hrvatskoj, Kukuruzovićev quartet, nastupao je na svim bitnijim festivalima u zemlji i inozemstvu promovirajući tradiciju romske glazbe i američkog jazza. Na svom cd-u Green Hill Gipsy Swing, svirali su s najznačajnijim predstavnikom tog stila u svijetu, Angelom Debarreom te violinistom Loulou Djinom. Godine 2009. imali su turneju s Ludovicom Beierom, jednim od najtraženijih jazz harmonikaša današnjice. Na svom je glazbenom putu ovaj kvartet surađivao i s drugim značajnim imenima iz svijeta jazza kao što je, Adrian B. Burns ( poznat po svojim nastupima s Billom Wymanom i Rhitam Kingsima), Boško Petrović, Zdenka Kovačiček, Jasna Bilušić, a ove su godine imali zajedničku tuneju s vrlo traženim manouche glazbenikom iz Strassburga, Yorgui Loefflerom. Svoju suradnju s njima zabilježili su i na CD-u nazvanom ˝Manouche˝.

Osim quarteta Kukuruzović se u rodnom Sisku 2005. godine odlučuje utemeljiti Siscia jazz club internacionalnog značaja, te međunarodni festival jazza i bluesa u Sisku (Siscia open jazz & blues festival) koji su do sada posjetili mnogi svjetski jazz glazbenici (Steve Turre - sedam godina za redom proglašen najboljim jazz instrumentalistom svijeta u kategoriji razni instrumenti, Mississippi Heat iz Chicaga, Sugar blue - usni harmonikaš Rolling Stonesa, Peaches Steaten, Yorgui Loeffler, Sherman Irby, Gianni Cazzola, Darell Green, Carl Weathersby, Inetta Visor,Bob Brozman,Vincenzo Maurogiovanni..).Osim jazz festivala u Sisku,koji spada mađu najveće Hrvatske jazz festivale,organizator je jazz festivala u Petrinji i Labinu, pod nazivom „Labin jazz republika".


 U rujnu 2014.godine izdaje cd „My Django Family" s Wawau Adlerom, Zoranom Predinom, Robinom Nolanom, Raphael Faysom i Vlatkom Stefanovskim.