Po prvi put u povijesti hrvatska elektronička glazbena scena se udružila i predstavila na međunarodnoj konferenciji Paris Electronic Week uz veliku podršku institucija i medija. Hrvatska delegacija vraća se u Pariz i iduće 2019. g. u još većem sastavu sa mogućnošću predstavljanja na putujućem DJ kamionu pred 300 tisuća posjetitelja Techno Parade.

Projekt prvog zajedničkog i organiziranog međunarodnog predstavljanja hrvatske elektroničke scene na svjetskoj pozornici u Parizu prošao je izvan svih očekivanja. U Pariz je tako Udruga Klubska kultura koja stoji u pozadini projekta povela 17 delegata koji čine samu srž ove scene, a sve se to dogodilo na poziv Udruge Technopol koja već 20 godina organizira Techno Parade i Paris Electronic Week, te su jedna od najvećih udruga u Francuskoj koja se bori za prava DJ-a među institucijama.

Među 17 hrvatskih delegata bili su organizatori festivala, promotori, DJ-i, producenti, pokretači izdavačkih kuća, marketinški stručnjaci i novinari, a među poznatijima su bili Petar Dundov, Vedran Meniga, Pero Brčić, Haris Čustović i Sergej Lugović, dok su Grad Zadar i Zadarsku županiju predstavljali Butters i Lovre Milin okupljeni iza projekta Less is more. Festivali čiji su promotori bili prisutni u Parizu su Outlook, Dimensions i Seasplash iz Pule; NOX iz Šibenika i Moondance iz Trogira.

Na izuzetno zanimljivoj konferenciji Paris Electronic Week, naša scena se predstavila 27. rujna sa štandom na kojem su se mogli pronaći promotivni materijali različitih projekata sa scene (majice, kape, CD-i, vinyli, flyeri, brošure, časopisi, promo miksevi, pa čak i rizle) i festivalskih destinacija. Istog dana održano je i predavanje o Hrvatskoj kao festivalskoj destinaciji s pogledom unazad i unaprijed na kompletno tržište elektroničke glazbe u našoj zemlji, da bi potom uslijedio cocktail party kulturne razmjene na kojem su zasvirali hrvatski DJ-i Lawrence Klein, System Divine i Yakka. Panel se prenosio izravno preko FB kanala u suradnji sa Photostudio 82, i to preko kanala Klubske scene, Rat Cat, Sibenik.in.

Veliko finale održalo se u jednom od najpoznatijih europskih underground klubova CONCRETE koji je ujedno klub na brodu sa 2 floora. Na Wood flooru zavrtili su domaćin i inicijator projekta Jean-Marie Kone, da bi potom uslijedili Skeptik, Sergej Snooze i Haris Čustović.

Predstavljanje u Parizu dobilo je i podršku direktorice HTZ-a Pariz, Danijele Mihalić Đurica koja je istaknula da imaju veliki broj upita upravo za festivale u Hrvatskoj i bilježe veliki broj dolazaka zbog festivalskih događanja sa francuskog emitivnog tržišta.