Jedinstveni prostor Ilirijinog Arsenala ovog će vikenda biti lokacija vjenčanja industrijskog stila. Tema je to 12. Festivala vjenčanja, tradicionalne manifestacije koja je u 11 godina okupila preko 560 izlagača i mladencima pomogla u pripremi "najvažnijeg dana u životu".

Vjenčanja su obilježila i karijere poznate zadarske dizajnerice Ana Milin i kreatorice planera vjenčanja Sanje Perković Lazić. Njima je pripala čast da u ime organizatora, Udruženja obrtnika Zadar, danas predstave zanimljiv dvodnevni program koji će se održati u subotu i nedjelju, 16. i 17. ožujka.

Ove godine predstavit će se 53 izlagača - salona vjenčanica i svečanih haljina, organizatora vjenčanja, cvjećara, frizera, kozmetičara, fotografa, sala i restorana, slastičara, zlatara i drugi. 

- Mladenci će na jednom mjestu dobiti odgovore na sva pitanja. Ne trebaju putovati, sve je tu, istaknula je Perković Lazić. Noviteti ovogodišnjeg programa su povratak haljina za mladenkine asistentice, male djeveruše, te afterparty na event brodu Nada. Dođite se opustiti, pozivaju organizatori. Središnji dio festivala su tradicionalne modne revije koje oba dana počinju u 18 sati.

- Riječ je istim revijama jer smo tijekom godina rada shvatili smo da je tako bolje kako oni koji nisu u mogućnosti doći u subotu, posjete reviju u nedjelju, rekla je Lazić Perković. 

Buduće mladence očekuje i nagradna igra, putovanje u Krakow u suradnji s Terra Travel, a Festival će i ove godine imati humanitarni karakter. 

- U subotu u 12 sati na rasporedu je prezentacija slastica, dok će u nedjelju sale predstaviti svoj catering. Degustacije funkcioniraju na principu dobrovoljnih priloga koji će ići za Udrugu djece oboljele od dijabetesa i njihovih roditelja Cukrići Zadar, poručila je Milin. 

U pripremi su i brojni popusti, a ulaz na festival je besplatan. 

PROGRAM

Subota, 16. ožujka 2019. godine
12:00 h 
Prezentacija slastičara i humanitarna akcija za Udrugu Cukrići
18:00 h 
Modna revija vjenčanica i svečane odjeće (Diora Zadar, Wed studio Ana Milin i Step By Step)
Revija cvijeća (Gloria, Kala, Diora Zadar, Wed studio Ana Milin)
19:00 h - afterparty na event brodu Nada (Liburnska obala)

Nedjelja, 17. ožujka 2019. godine
12:00 h 
Prezentacija sala za vjenčanja i humanitarna akcija za Udrugu Cukrići 
18:00 h 
Modna revija vjenčanica i svečane odjeće (Diora Zadar, Wed studio Ana Milin i Step By Step)
Revija cvijeća (Gloria, Kala, Diora Zadar, Wed studio Ana Milin)
10,00 - 20,00 h - radno vrijeme sajma u subotu i nedjelju
Ulaz je slobodan!
Pokrovitelji humanitarne akcije za Udrugu djece oboljele od dijabetesa i njihovih roditelja Cukrići Zadar