Turistička zajednica grada Zadra u suradnji s Gradom Zadrom, Japanskim Veleposlanstvom u RH, Ministarstvom turizma, Hrvatskom turističkom zajednicom, Hrvatskom gospodarskom komorom, Zadarskom županijom, TZ Zadarske županije i Klasterom Marikultura – Grupacija uzgajivača tune te ostalim partnerima u projektu, predstavlja program Tuna, Sushi & Wine Festivala 2019., koji će se održati u terminu od 5. do 14. travnja 2019. godine.
Peti po redu Tuna, Sushi & Wine Festival predstavlja spoj i razmjenu iskustava kulturnih, povijesnih i prirodnih resursa Hrvatske i Japana zajedno s gastronomskim doživljajem.
Festivalski program otvoren za javnost obuhvaća origami radionice u suradnji s Hrvatskim origami društvom u Arheološkom muzeju Zadar, prezentacije tradicionalnih japanskih borilačkih i obrambenih vještina u izvedbi zadarskih sportskih klubova, Gastro pijacu na Trgu Petra Zoranića te Gastro večer 13. travnja.
Službeno otvorenje festivala započinje u petak u 11 sati izložbom fotografija „Škur” u atriju palače Cedulin i izložbom fotografija „Podmorje” na Trgu Petra Zoranića. Od prvog do posljednjeg dana TSWF-a, svi zadarski restorani koji sudjeluju na Gastro večeri 13. travnja i cooking show programu, u svojoj restoranskoj ponudi nudit će riblja jela po promotivnim cijenama.
Subotnje jutro 6. travnja rezervirano je za otvaranje gastro pijace na Trgu Petra Zoranića, koja će tamo biti smještena do petka, 12. travnja. Prezentirat će se uljari, solana Pag, Paška sirana, OPG Matulić, OPG Šinjorina smokva, OPG Matak – zadarski tartuf i Maraska, uz svakodnevni live cooking show i glazbeni program. Posjetitelji gastro pijace mogu kupiti bonove u vrijednosti od 15 kuna za specijalitete od tune i jadranske ribe te od 10 kn za vino ili sok. Sav prihod od prodaje bonova namijenjen je Odjelu pedijatrije Opće bolnice u Zadru.
Petak, 05.04.2019.
11:00 sati – ATRIJ PALAČE CEDULIN
Službeno otvorenje Tuna, Sushi & Wine Festivala 2019. i izložbe fotografija pod nazivom „Škur”
Fotograf: Danijel Kolega
Trajanje izložbe: 5.-14. travnja 2019.
Nastup sopranistice Nele Šarić – izvedba japanskih i hrvatskih pjesama
Ulaz besplatan!
Istovremeno otvorenje izložbe „Podmorje” u 11 sati na Trgu Petra Zoranića
Fotograf: Ivica Šoša
Trajanje izložbe: 5.-14. travnja 2019.
Subota, 06.04.2019.
Službeno otvorenje GASTRO PIJACE na Trgu Petra Zoranića
Na cooking show programu sudjeluju Restoran Groppo i Turisthotel d.d.
Nastup Ante Jeličić Trio i DJ Elvis
GASTRO PIJACA na Trgu Petra Zoranića održavat će se od 06.04. do 12.04.2019. uz svakodnevan cooking show program na vanjskoj kuhinji te uključuje ponudu na štandovima: solana Pag, Paška sirana, OPG Matulić, OPG Šinjorina smokva, OPG Matak – zadarski tartuf i Maraska.
Radno vrijeme gastro pijace: svaki dan od 10:30 do 13:30 sati
Nedjelja, 07.04.2019.
Gastro pijaca na Trgu Petra Zoranića od 10:30 – 13:30 sati
Na cooking show programu sudjeluju Restoran Kornat i Kraljevski vinogradi Nastup DJ Špela
Ponedjeljak, 08.04.2019.
Gastro pijaca na Trgu Petra Zoranića od 10:30 – 13:30 sati
Na cooking show programu sudjeluju Restoran Foša i Restoran 2 ribara
Nastup DJ Mate Kokić
Utorak, 09.04.2019.
Gastro pijaca na Trgu Petra Zoranića od 10:30 – 13:30 sati
Na cooking show programu sudjeluju Restoran 4 kantuna i Ilirija d.d.
Nastup DJ Davor Valčić
11:30 Tradicionalne japanske borilačke i obrambene vještine u izvedbi zadarskih sportskih klubova: Karate klub Zvonimir
* 10:00, 11:00 i 12:00 – Arheološki muzej Zadar – radionice izrade origamija u suradnji s Hrvatskim origami društvom u tri termina
Voditeljica radionice: Sanja Srbljinović Čuček
* Zadar Cooking Class uz kotizacije GASTRO EDUKACIJE – radionica Sushi
Srijeda, 10.04.2019.
Gastro pijaca na Trgu Petra Zoranića od 10:30 – 13:30 sati
Na cooking show programu sudjeluju Turistihotel d.d. i Ilirija d.d.
Nastup DJ Meshi
11:30 Tradicionalne japanske borilačke i obrambene vještine u izvedbi zadarskih sportskih klubova: – Prezentacija korištenja samurai luka i strijele u suradnji s Kyudo klub Yumi
* 10:00, 11:00 i 12:00 – Arheološki muzej – radionice izrade origamija u suradnji s Hrvatskim origami društvom u tri termina
Voditeljica radionice: Sanja Srbljinović Čuček
* 17:00 -20:00 Zadar Cooking Class uz kotizacije GASTRO EDUKACIJE – Radionica Tuna (Ulica Madijevaca 10)
Četvrtak, 11.04.2019.
Gastro pijaca na Trgu Petra Zoranića od 10:30 – 13:30 sati
Na cooking show programu sudjeluju Restoran Bruschetta i Restoran Stipe (poluotok)
Nastup DJ Mate Kokić
11:30 Tradicionalne japanske borilačke i obrambene vještine u izvedbi zadarskih sportskih klubova: Prezentacija obrambene borilačke u suradnji s Kendo klubom „Ouka”
* 10:00, 11:00 i 12:00 – Arheološki muzej – radionice izrade origamija u suradnji s Hrvatskim origami društvom u tri termina
Voditeljica radionice: Sanja Srbljinović Čuček
* 17:00 -20:00 Zadar Cooking Class uz kotizacije GASTRO EDUKACIJE – Radionica Chirashi / Poke / Ceviche (Ulica Madijevaca 10)
Petak, 12.04.2019.
Gastro pijaca na Trgu Petra Zoranića od 10:30 – 13:30 sati
Na cooking show programu sudjeluju Konoba Skoblar i Harbor Cookhouse & Club
Nastup DJ Domagoj
11:30 Tradicionalne japanske borilačke i obrambene vještine u izvedbi zadarskih sportskih klubova: Prezentacija Aikido obrambene borilačke u suradnji s Aikido klubom „Zadar”
Subota, 13.04.2019.
20:00 ARSENAL – GASTRO VEČER
Koncept večeri:
– prizemlje – ulaznice 120,00 kn – stajaća mjesta – buffet sa specijalitetima od tune i ostale kvalitetne jadranske ribe
– gornja etaža 200,00 kn – sjedeća mjesta sa serviranom večerom u sljedovima i čaša vina
Ulaznice se mogu kupiti u online sustavu Eventim, na svim prodajnim mjestima Eventima (mjenjačnice Exclusive Change i kiosci Tiska) te na dan održavanja događanja u Arsenalu.
* piće dobrodošlice uz proizvode tvrtke Maraska
* promotivne cijene vina zadarskih vinara (MasVin: Poljoprivredna zadruga “Maslina i vino” Polača – Shiraz, Cuvée, Vinarija Biograd – Pošip, Kraljevski Vinogradi – Rose scuro, Vina Vrsaljko – Nadinska rana, Vinarija Poljak- Sirah, Maraština, Badel 1862 – Cuvée, Vinarija Škaulj – Cuvée, Vinarija Karaba – Templar, Vinarija „Figurica” – Maraština, Vinarija Degarra – Maraština, Vina Fiolić – Maraština)
* voditelj Oliver Mlakar
* glazbeni nastup Natali Dizdar
* glazbeni nastup Zorica Kondža
Restorani koji će sudjelovati na gastro večeri 13.04. u Arsenalu su Pet bunara, Bruschetta, Kornat, Kaštel, Niko, Konoba Skoblar, Foša, Sabunjar, Malo misto, Pašta & svašta, Zračna luka Zadar, Hotel Mediteran, Harbor Cookhouse & Club, Falkensteiner Club Funimation Borik, Ilirija Biograd, 2 ribara, Hotel Pinija, Groppo, Nostalgie, Maškovića han, Gladne oči, 4 kantuna, Stipe (poluotok), Kraljevski vinogradi, Fešta – otok Žut, Turisthotel d.d., Catering Angelus, Konoba Opat – otok Kornat, Hotel Kolovare, Bota Šare, Sushi by A s Fresh Daily, Bon Appetit i Proto
Sudjeluju: Solana Pag, Paška sirana, Maraska, uljari i mali proizvođači: Šinjorina Smokva, Matak Tartufi, OPG Matulić