Kolovoz na Pakleničkoj rivijeri također donosi niz glazbenih, zabavnih i sportskih događanja za djecu i odrasle.

Za istaknuti je obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti 5. kolovoza uz tradicionalni promenadni nastup orkestra limene glazbe i mažoretkinja iz Vrbovca u Selinama (19.00 sati) i u Starigradu (20.00 sati) nakon čega će publiku zabavljati zadarski glazbenik Ivica Sikirić Ićo sa bendom Dilema. 

Od 11.-13. kolovoza održava se sajam domaćih proizvoda Domaće je najbolje sa brojnim izlagačima, malim proizvođačima hrane, pića i drugih proizvoda iz različitih dijelova Hrvatske.

Uoči blagdana Velike Gospe, 14. kolovoza, u 8.30 sati sa Trga Stjepana Radića u Starigradu kreće 18. izdanje Međunarodne planinske utrke Starigrad-Veliko Rujno. Ovogodišnja utrka je ujedno i Hrvatski planinski kup 2019. Organizator utrke je HAK Sv. Ante Poličnik.

Na sam blagdan Velike Gospe mještani i gosti tradicionalno hodočaste u crkvicu Majke Božje na Velikom Rujnu, najvećoj velebitskoj visoravni smještenoj na 900m nadmorske visine. U večernjim satima u centru Starigrada slijedi veliko slavlje uz nastup Jasmina Stavrosa i ponoćni vatromet.

Ovogodišnje izdanje ljetnog Winnetou festa se održava od 21.-25. kolovoza Uz organizirane obilaske filmskih lokacija u okruženju posjetitelji će imati priliku uživati u country & bluegrass glazbi te filmskim projekcijama.

Nacionalni park Paklenica i ove godine obilježava Međunarodnu noć šišmiša te priprema program za najmlađe - radionice, predavanja, slušanje šišmiša uz pomoć bat detektora itd. Program se održava 24. kolovoza sa početkom u 18.00 u parku kod upravne zgrade JU NP Paklenica u Starigradu.

Za sam kraj kolovoza priprema se još jedno izdanje ABSOLUTE PAKLENICA, jedine vertikalne utrke na Velebitu. Organizator je Mountain Traveller Croatia, start utrke je 9 sati u u mjestu Modri, a cilj je najizravnijom rutom u što kraćem roku stići na Sveto Brdo na 1.783 m nadmorske visine.