Na današnji dan, 6. svibnja 1989. godine zadarska grupa Riva pobijedila je na Eurosongu u Lausanni. Bila je to prva i jedina pobjeda nekog hrvatskog predstavnika.
Pjesmu je za zadarsku grupu napisao Rajko Dujmić, a tekst je potpisao Stevo Cvikić. Pjevačica Emilija Kokić, gitarist Zvonimir Zrilić, basist Nenad Nakić, bubnjar Boško Colić i klavijaturist Dalibor Musap ispisali su glazbenu povijest i postigli uspjeh o kojemu naši današnji predstavnici mogu tek sanjati...


View on YouTube

Emilija Kokić prošle se godine prisjetila pobjede i priznala da se nekih trenutaka iz Švicarske uopće ne sjeća.

- Imali smo programirane dane pune proba, konferencija, promocija, organiziranih večera. Bili smo zanimljivi i atraktivni zbog višeglasnog pjevanja. Naš je cilj bio samo otpjevati pjesmu i da se ne osramotimo, da ne pogriješimo. Pamtim samo ono što sam vidjela na snimkama. Ne znam zašto sam počela pjevati na engleskom jer tako nije trebalo biti. Bilo je zaista spontano i dobro da sam zapamtila tekst. To su trenuci koji će ostati vječno u sjećanju i malo ljudi može doživjeti takva emocionalna stanja, rekla je Kokić, kojoj je nagradu uručila pobjednica iz prethodne godine - Celine Dion.


View on YouTube