Odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite da se rad noćnih klubova ograniči do ponoći natjerala je zadarske vlasnike noćnih klubova na promjenu načina rada, a neke i na zatvaranje. Iz Podrooma su tako izvijestili da do daljnjega neće raditi.

- Sukladno odluci Nacionalnog stožera za ograničavanje radnog vremena do 24 sata, Podroom Night Club prestaje s radom. Vidimo se drugom prilikom u nekim boljim vremenima, stoji u objavi na Facebooku.

Gosti u ovakav tip klubova uglavnom dolaze nakon ponoći i ostaju do ranih jutarnjih sati. Ipak, drugi su se prilagodili nastaloj situaciji, pa tako Lounge & Bar Ledana nastavlja s radom.

- Naši gosti borave na otvorenom, provodimo sve epidemiološke preporuke, a jedina promjena je da ne možemo raditi duže od ponoći. Neke smo programe odgodili, druge smo pomaknuli nešto ranije tako da nastavljamo s radom koji je primjeren okolnostima, kaže nam Brane Markov.

U ranije sate pomaknuti su i koncerti koji se organiziraju po Zadrskoj županiji. Koncert Petra Graše u Aqua Clubu Biograd u nedjelju početi u 22 sata te će trajati do ponoć, a vrata kluba otvorit će se u 21 sat. U Varoši će Intrade večeras s koncertom početi već u 21 sat.

- Koncert je trebao početi u 22:30, ali zbog novih mjera stožera morat ćemo početi ranije, pa će početak koncerta biti u 21 sat. Ranije počinjemo jer je ugostiteljskim obrtima ograničeno radno vrijeme do ponoći, jer iza ponoći počinje "harati" virus, ironično su komentirali momci iz Intrada na svojoj stranici.

Nakon što su dopunjene mjere za noćne klubove u kojima se preporuča da se zatvoreni dijelovi klubova ne koriste, od danas je na snagu stupilo i ograničenje rada klubova i kafića te ugostiteljski obrti mogu raditi samo do ponoći.