Terapija je radio emisija koja se emitira četvrtkom od 18 sati na 057 Radiju. Emisija donosi vijesti i najave iz svijeta filma. Uređuju je i vode Elvis i Antonio.

Za sve vas koji ste je propustili, a ljubitelji ste velikih i malih ekrana, petkom ćemo vam donositi pisani sažetak na našem portalu.

Noviteti u zadarskom Cinestaru :

MALE STVARI (The Little Things)
Redatelj : John Lee Hancock
Glumci : Denzel Washington, Rami Malek, Jared Leto
Žanr : triler
Trajanje : 128 min

PRIČE IZ SKRIVENOG GRADA : DRVO ŽELJA - SINK (Sanctuary Tales : Wishmas Tree)
Redatelj : Ricard Cusso
Glumci : Sandra Hrenar, Mirela Video, Pero Juricic, Igor Mesin
Žanr : animirani
Trajanje : 90 min

Najgledaniji filmovi u hrvatskim kinima ovaj tjedan :

1. Zaštitnik - 4.400
2. Duša - 2.656
3. Izgubljeni na horizontu - 1.504
4. Wonder Woman 1984 - 1.477
5. Medo sa sjevera 2 : Ključevi Kraljevstva sink - 1.448

Kratke vijesti :

1. Radi se na TV adaptaciji romana Tales of Dunk and Egg poznatog pisca George R. R. Martina. To je u biti "prequel" događaja opisanih u A Song of Fire and Ice i radnja će se odigravati 90 godina ranije. Adaptaciju razvija HBO i to će biti drugi po redu Game of Thrones "spinoff", nakon House of the Dragon čija nas premijera očekuje 2022. godine. Također, HBO razvija animiranu seriju Game of Thrones.

2. Disney planira snimiti 21 igrani film prema svojim klasicima. Osim prikazivanja u kinima, neki od filmova se rade i direktno za Disneyjevu platformu Disney+. Za sad su najavljeni "remakeovi" 101 Dalmatinca, Male Sirene, Pinocchia, Petra Pana te "prequel" Kralja Lavova.

3. HBO Max navodno radi na igranoj seriji o Harryu Potteru. Razni izvori tvrde kako je HBO Max u potrazi za scenaristima kako bi istražili potencijalne ideje koje bi mogle rezultirati TV serijom. Još uvijek je nepoznato hoćemo li gledati nove pustolovine Harrya, Rona, Hermione i ostalih ili će se priča fokusirati na neke nove likove smještene u isti svijet.

4. Film "Slučajna raskoš prozirnog vodenog rebusa" redatelja i animatora Dalibora Barića ušao je u utrku za ovogodišnjeg Oscara u kategoriji najboljeg dugometražnog animiranog filma. Ovaj animirani film jedan je od 27 filmova u Academy Screening Roomu iz kojega će članovi Akademije izabrati pet naslova koje će nominirati za prestižnu nagradu. Najveći favoriti za osvajanje nominacija su Soul, Onward, Wolfwalkers, Over the Moon te Demon Slayer the Movie : Mugen Trai. Dodjela nagrada Oscar održat će se 25.travnja. Vrijedno je spomenuti, da se Soul "malo" naslonio s nekim likovima na hrvatski film "Surogati" koji je 1962. godine osvojio Oscara u kategoriji za najboljeg kratkometraznog animiranog filma.

Filmska TERAPIJA, četvrtkom od 18 sati na Radiju 057!