U kuhinji novog studentskog doma vrhunski kuhar Josip Vrsaljko jučer je održao radionicu pripreme obroka za studente sportaše i rekreativce.
Radionica je održana u organizaciji Centra za tjelovježbu i studentski sport koji skrbi o studentima sportašima primjenjujući važeći Pravilnik o studiranju sportaša te nudi niz izbornih kolegija iz područja Kineziologije i interdisciplinarnih područja. U okviru izbornog kolegija Sportske prehrane koji studenti rado upisuju, organizirana je i ova radionica.
Cilj radionice je da studenti pored teorijskih znanja o sportskoj prehrani nauče i praktična znanja i vještine pripreme obroka. Prikazana je priprema balansiranog obroka koji se konzumira nakon treninga, bezglutenski i veganski obrok za studente osjetljive na gluten i studente vegetarijance te izrada energetskih pločica koje se konzumiraju kao zdravi međuobroci.
Studenti su aktivno sudjelovali u radionici, imali su jako puno pitanja vezano za namirnice i način pripreme hrane. Kuhar im je na vrlo zanimljiv i profesionalan način spremno odgovarao te isticao važnost dobre namirnice i brige o vlastitom zdravlju.